Goffin is te sterk voor Gasquet en haalt finale in Cincinnati

  ATP-Cincinnati, halve finales

  Richard Gasquet (53)
  set
  David Goffin (20, 16)
  3
  1
  6
  4
  2
  6

  David Goffin heeft de goeie vorm beet in Cincinnati. In de halve finales was hij in twee sets te sterk voor de Fransman Richard Gasquet: 6-3, 6-4. Het is voor onze landgenoot zijn eerste finale op een Masters 1.000 toernooi.

  Goffin dicteerde vanaf de eerste balwisselingen de wet tegen Gasquet. De Belg was zijn tegenstander telkens een stap voor en hield zijn foutenlast onder controle. Een vroege break in de eerste set kwam even in gevaar, maar Goffin speelde het slim uit: 6-3.

   

  De tweede set begon met concentratieverlies van Goffin en Gasquet profiteerde optimaal. Maar de Fransman kon zijn break voorsprong niet vasthouden. Goffin maakte de break ongedaan en zette Gasquet met de rug tegen de muur. En de Fransman kraakte: 6-4.

   

  Het is de eerste keer dat Goffin de finale bereikt op een Masters 1.000 toernooi, de categorie net onder de grandslamtoernooien. Vier keer eerder sneuvelde hij in de halve finales van zo'n toernooi, onder meer vorig jaar in Cincinnati.

  "Dit is een groots moment voor mij"

  "Ik heb meeval gehad maar ik heb toch ook vooral goed tennis gespeeld", zei Goffin na zijn zege. "Ik had mijn emoties goed onder controle, onder meer toen ik voor de wedstrijd mocht opslaan. Dit is een grote overwinning voor mij. Ik ben heel gelukkig."

   

  "Ik hou van dit toernooi en ik heb hier de voorbije jaren mijn beste tennis gespeeld. Ik ben heel gelukkig dat ik hier voor de eerste keer de finale van een Masters 1.000 haal. Het is een groots moment voor mij."

  Fase per fase

  1. 20 uur 25. Goffin wint! Goffin heeft de klus geklaard. Hij verslaat Gasquet in twee sets en bereikt de finale.
  2. 20 uur 18. Break voor Goffin. Goffin kan de finale al bijna ruiken. Hij snoept opnieuw de opslag af van Gasquet. 4-3 , kan Goffin die break voorsprong vasthouden?
  3. 20 uur 01. Concentratieverlies bij Goffin in het begin van de tweede set leverde Gasquet een 2-0-voorsprong op. Maar onze landgenoot sloeg meteen terug: 2-2.
  4. 19 uur 43. Goffin pakt eerste set. David Goffin heeft de eerste set binnengehaald. Hij kon een vroege break bij 2-1 vasthouden en staat op 1 set van de finale in Cincinnati.
  5. 19 uur 24. Halve finale. Intussen staat David Goffin op de baan. Stoot hij door naar de finale? Volg hier het scoreverloop. .
  6. 10 uur 01. Dit is een mooie kans voor mij om de finale te halen, maar ook voor Richard is dit een mooie opportuniteit. Ik hoop dat ik mijn beste tennis kan spelen. Ik ga agressief zijn en strijden voor de belangrijke punten. Ik wil achteraf geen spijt hebben. David Goffin.
  7. 09 uur 59. 3e duel tussen Goffin en Gasquet. David Goffin en Richard Gasquet staan soms wel eens samen op het trainingsveld en ze draaien ook allebei al enkele jaren mee op het circuit, maar toch is het nog maar hun 3e onderlinge duel. Goffin versloeg Gasquet in 2017 in Tokio, maar een jaar later kaatste de Fransman de bal terug in Montpellier. Beide matchen werden op hardcourt gespeeld. .
  8. 09 uur 57. Dit is mijn 3e kans om een finale te halen op een Masters 1000. De vorige keren stootte ik op sterkere tegenstanders als Rafa (Nadal) en Roger (Federer), maar met Gasquet als tegenstander liggen de kaarten nu anders. David Goffin.