• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Goffin begint hardcourtseizoen met marathonmatch

  ATP-Washington (VS): 2e ronde

  Yoshihito Nishioka (59)
  set
  David Goffin (13, 7)
  6
  5
  1
  7
  7
  6
  2
  2
  7
  7
  3
  6
  5

  David Goffin (ATP-18) heeft zich meteen gewonnen moeten geven op het tennistoernooi in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Onze landgenoot verloor na 3 felbevochten sets van de Japanner Yoshihito Nishioka (ATP-77). Het duel in de 2e ronde duurde bijna 3 uur.

  David Goffin speelde vannacht zijn eerste wedstrijd sinds zijn match op Wimbledon tegen nummer 1 van de wereld Novak Djokovic. Yoshihito Nishioka (ATP-77) staat heel wat plaatsen lager op de ranglijst, maar de 23-jarige Japanner bood daarom niet minder tegenwerk.

   

  In zijn eerste match van het Amerikaanse hardcourtseizoen sukkelde Goffin met zijn opslag. In de eerste set kon hij dat nog rechtzetten in de tiebreak, maar daarna braken zijn wisselvallige servicegames hem zuur op.

   

  Na meer dan 2,5 uur tennis draaide de partij uit op een tiebreak in de derde set. En weer liet zijn service het afweten. Nishioka maakte het af op een opslagbeurt van Goffin. Onze landgenoot weet dus waaraan te werken met het oog op de US Open.

   

  Door de nipte nederlaag grijpt Goffin naast een wedstrijd tegen Nick Kyrgios (ATP-52). De grillige Australiër staat wel goed te serveren in de VS. In twee sets sloeg hij maar liefst 24 aces tegen de Fransman Gilles Simon (6-4 en 7-6).