• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Heeft Steve Darcis zijn laatste grandslammatch gespeeld?

  US Open

  Steve Darcis (284)
  set
  Dušan Lajovic (27, 27)
  5
  1
  7
  3
  2
  6
  3
  3
  6

  Steve Darcis (ATP-186) heeft op de US Open een logische nederlaag geleden tegen de Serviër Dusan Lajovic (ATP-29). De 35-jarige Belg verloor in 3 sets. Was het zijn laatste optreden op een grandslamtoernooi? Opnieuw speelde zijn elleboog hem parten.

  Na een goeie seizoensstart kreeg Steve Darcis enkele weken terug op Wimbledon weer last van zijn elleboog. Daardoor stond hij op de US Open met pijnstillers op het terrein.

   

  In het begin van de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht tegen het 27e reekshoofd Dusan Lajovic. Darcis hield lang gelijke tred en speelde bij 4-5 3 setballen weg. Uitstel van executie, want bij 5-6 was het wel raak voor zijn tegenstander.

   

  Darcis greep af en toe naar zijn elleboog, maar van opgeven wilde hij niet weten. Een breakpunt in de 2e set, het enige, brak hem zuur op. Onze landgenoot stond 7-5 en 6-3 in het krijt.

   

  In set 3 kreeg Darcis het moeilijker. Na 2 verloren servicegames kon hij 3 matchpunten afblokken, maar het 4e was er te veel aan. Zegt hij de grandslamtoernooien nu vaarwel? Of kan hij het opbrengen om er nog een seizoen aan vast te breien?

  Steve Darcis

  Kan Steve Darcis het nog opbrengen?

  Fase per fase

  1. 18 uur 58. Set 3: 3-6. Het is afgelopen voor Steve Darcis. Na 2 verloren servicegames kan hij 3 matchpunten afblokken, maar het 4e is er te veel aan. Was dit het laatste optreden van de 35-jarige Belg op een grandslamtoernooi? Zijn elleboog blijft hem parten spelen.
  2. 18 uur 31. Set 2: 3-6. Steve Darcis staat 2 sets in het krijt. Hij hoeft niet veel onder te doen voor de nummer 29 van de wereld. Het enige breakpunt in set 2 doet hem de das om.
  3. 18 uur 05. Set 1: 5-7. Na 47 minuten heeft Steve Darcis zich gewonnen moeten geven in de eerste set. Beide spelers gaven heel snel een spelletje uit handen, maar tot 4-5 hielden ze elkaar in bedwang. Darcis - bij wie een oude elleboogblessure weer wat lijkt op te spelen - werkte daarna op zijn opslag met succes 3 setballen weg, maar kon bij een tweede aanval op zijn opslag niet meer terugvechten: Lajovic forceerde bij zijn 4e setpunt de 5-7.