Jonge Rus Roeblev verrast roestige Federer in Cincinnati

  Western & Southern Open

  Roger Federer (11, 3)
  set
  Andrey Rublev (6, Kwal.)
  3
  1
  6
  4
  2
  6

  Roger Federer heeft een verrassende nederlaag geleden in de achtste finales van het ATP-toernooi van Cincinnati. De 38-jarige grootmeester uit Zwitserland kwam er niet aan te pas tegen de Rus Andrej Roeblev.

  Cincinnati was het eerste toernooi voor Federer sinds zijn historische nederlaag in de finale van Wimbledon na een tiebreak in de vijfde set tegen Novak Djokovic. En in zijn 1/8e finale tegen Roeblev had Federer het juiste ritme duidelijk nog niet te pakken.

   

  Hij werd door de 21-jarige Rus afgetroefd met twee breaks in de eerste set en ook in set 2 was Roeblev hem telkens een stapje te snel af. Na iets meer dan een uur maakte Roeblev het af bij zijn eerste matchpunt: 6-3 en 6-4. De tranen vloeiden bij Roeblev. "Het is zo'n ongelooflijk gevoel om tegen iemand als Roger te spelen."

   

  Voor Federer is de nederlaag een serieuze domper. Het toernooi van Cincinnati was het enige toernooi voor de Zwitser in de aanloop naar de US Open. Het laatste grandslamtoernooi van het jaar begint op 26 augustus in New York.