Ga naar de inhoud
Yanina Wickmayer
Yanina Wickmayer speelt in de volgende ronde tegen Garcia of Zhang.

Wickmayer wint voor het eerst in een jaar op een grandslamtoernooi

 ma 1 juli 2019 21:14
Wimbledon
Rebecca Peterson (127)
Yanina Wickmayer (71, Kwal.)
einde
4
set 1
6
3
set 2
6

Yanina Wickmayer is doorgegaan op haar elan van de kwalificaties. Ze schakelde vrij eenvoudig de Zweedse Peterson uit, die toch zo'n 80 plaatsen hoger staat op de ranking.

Vorig jaar haalde Yanina Wickmayer de 3e ronde op Wimbledon, maar sindsdien kon ze geen enkele match meer winnen op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi. Sterker nog, ze geraakte dit jaar nog niet voorbij de kwalificaties.

 

Tot nu dus. Het vertrouwen dat Wickmayer had opgedaan in die kwalificaties nam ze mee naar haar match tegen de 23-jarige Peterson. Een vroege break van de Zweedse bracht Wickmayer niet van de wijs. Op haar eigen opslag was ze daarna soeverein, zo sloeg ze onder meer 7 aces.

 

Als ze haar resultaat van vorig jaar wil herhalen, dan zal Wickmayer in de volgende ronde voorbij de Française Garcia of de Chinese Zhang moeten. Daarna wacht mogelijk een duel tegen Caroline Wozniacki.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wickmayer: "Getoond dat ik op de goeie weg ben"

"Dit was een heel solide match", vindt Yanina Wickmayer. "Mijn 3 kwalificatiematchen hielpen mij om kalm te blijven voor een moeilijke eerste ronde. Ik denk dat ik op de goeie weg ben, dat heb ik vandaag getoond."

 

Die weg loopt voor Wickmayer vooral via de challengers. "Ik ben nog altijd gemotiveerd, ook voor de kleinere toernooien. Het is niet makkelijk om daar op te klimmen, want iedereen speelt er best goed tennis. Maar ik vind het een uitdaging voor mezelf om te zien hoe ver ik nog kan geraken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

19:13

Wickmayer wint!

Peterson bezwijkt onder de druk en verliest haar opslag. Ze mag meteen haar rackets opbergen.
19:11
Beide speelsters blijven hun opslag behouden. Bij 5-3 staat Wickmayer op 1 game van matchwinst, al mag Peterson nu als eerste serveren.
18:53
Wickmayer blijft soeverein op haar eigen opslag. Ze zit nu al aan 7 aces. Als deze trend zich voortzet, mag ze niet meer in de problemen komen.
18:43

Wickmayer op dreef

Van een dipje na haar setwinst is hoegenaamd geen sprake bij Wickmayer. Het is duidelijk dat de kwalificatiematchen haar deugd gedaan hebben. Ze gaat snel weer door de opslag van Peterson en leidt met 2-0.
18:32

Set 1 voor Wickmayer

Wickmayer houdt de spanning er nog even in, maar een ace bij 40-30 en een foutje van Peterson volstaan voor de setwinst. Kan ze meteen doorpakken?
18:26
Wickmayer heeft haar break behouden en mag nu serveren voor de eerste set.
18:19

Wickmayer komt break voor

Wickmayer lijkt Peterson in de tang te hebben, want ze gaat opnieuw door de opslag van de Zweedse, die onder meer in de steek wordt gelaten door een dubbele fout op een cruciaal moment.
18:17

Wickmayer zet al meteen iets recht

Bij 1-1 moet Wickmayer een eerste keer haar opslag inleveren, maar ze kan meteen terugbreken. Het is voorlopig een gelijkopgaande wedstrijd, met heel wat breakpunten aan beide kanten.
17:24

België-Zweden

Rebecca Peterson (WTA-63) is de opponente van Yanina Wickmayer in ronde 1. Volg het duel tussen de Belgische en 23-jarige Zweedse hier op de voet mee.