• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Solide Goffin heeft weinig problemen met Klahn: "Heel tevreden"

  Wimbledon

  Bradley Klahn (168)
  set
  David Goffin (13, 21)
  4
  1
  6
  4
  2
  6
  4
  3
  6

  David Goffin heeft zijn eerste opdracht op Wimbledon tot een goed einde gebracht. De Amerikaan Bradley Klahn bleek de perfecte opwarmer: niet te moeilijk, maar toch ook niet te makkelijk.

  Na een moeizaam eerste deel van het seizoen leken de puzzelstukken voor David Goffin in Halle plots wel op de juiste plaats te vallen. Enkel een goeie Federer hield hem er van toernooiwinst. Het vertrouwen dat hij daar opdeed, nam Goffin mee naar Engeland.

   

  Dat was ook nodig, want Bradley Klahn mag ondanks zijn 28 jaar dan wel een vrij onbeschreven blad zijn, de Amerikaan was de plas niet overgestoken om zich zomaar te laten afslachten door Goffin.

   

  In de rally's was Goffin bijna steeds de baas, vaak met uitstekend tennis, maar hij had moeite om de gaatjes te vinden op de opslag van Klahn. In elke set liet de Amerikaan zich toch 1 keer van zijn minste kant zien en telkens kon Goffin profiteren.

   

  Door zijn zege doet Goffin nu al beter dan een jaar geleden, toen hij in de 1e ronde verloor tegen de Australiër Ebden. De weg naar de 3e ronde verloopt voor het 21e reekshoofd via de ervaren Fransman Chardy, de nummer 81 van de wereld, die hem 4 jaar geleden op Roland Garros nog versloeg. (lees voort onder de video)

  "Ik ben hier met veel meer vertrouwen dan vorig jaar"

  Goffin was blij met zijn goeie prestatie en dat was ook nodig: "Want Klahn sloeg heel goed op en speelde erg goed. Het was niet makkelijk, ik moest de kleine kansjes grijpen. Maar op die momenten stond ik er. Ik speelde goed en geconcentreerd. Dat was een must vandaag. En ik heb heel goed geserveerd. Ik ben heel tevreden."

   

  Beginnen met een zege in 3 sets geeft vertrouwen: "Natuurlijk. Het is altijd goed om energie te sparen voor het vervolg van het toernooi. Over 2 dagen proberen we hetzelfde te brengen."

   

  Het leek vandaag een totaal andere Goffin dan die die vorig jaar verloor van Ebden: "Er gebeurt veel op een jaar. Ik kwam hier met veel meer vertrouwen. Ik heb heel wat grasmatchen in de benen en dat speelt een enorme rol. Ik voel me goed en worstel niet met de ondergrond."

   

  "De grasbanen zijn hier wel wat langzamer, maar daar had ik geen last van. Er zijn verschillen tussen elk grastoernooi. Maar het spel blijft hetzelfde: je moet zo agressief mogelijk zijn en vooruit spelen."

   

  Mentaal lijkt Goffin er na enkele moeilijke maanden in 2019 weer te staan. "Tennis is mentaal", verwijst hij naar de nederlagen van Zverev en Tsitsipas. "Je kunt verliezen als je met niet te veel vertrouwen de overgang naar gras maakt."

   

  Wat verwacht hij woensdag van het duel met zijn vriend Jérémy Chardy? "Hij is een heel goeie atleet: fysiek sterk. Hij mept ook heel hard op de bal. Dat moet ik proberen te verhinderen. En hij serveert ook goed. Ik moet het hem zo lastig mogelijk maken."

  Fase per fase

  1. 20 uur 44. Game, set en match Goffin. Met een zoveelste sterke opslagspel maakt Goffin een einde aan het toernooi van Klahn. Een ideale opwarmer voor hem. Maar straks wachten er ongetwijfeld moeilijkere opdrachten.
  2. 20 uur 34. Break Goffin. Klahn heeft dan toch een steek laten vallen. Bij 30-30 mist de Amerikaan eerst een volley aan het net en daarna heeft hij geen antwoord op een goed opgebouwd punt van Goffin.
  3. 20 uur 26. Goffin heeft het voorlopig niet onder de markt in deze 3e set. Klahn weet van geen wijken, toch niet op zijn eigen opslag. Goffin moet zo voortdurend achtervolgen.
  4. 20 uur 15. Goffin laat zich niet doen en trekt de score weer gelijk. Wanneer kan hij Klahn definitief kraken?
  5. 20 uur 13. Na een bezoekje aan het toilet kan Klahn er weer tegenaan. Het eerste spelletje is meteen voor hem.
  6. 20 uur . Goffin haalt ook de tweede set binnen. Sterke opslagen en een goeie touch aan het net: Klahn krijgt een echte masterclass op gras. Goffin pakt na de eerste, ook de tweede set: 4-6.
  7. 19 uur 55. Onverstoorbaar, zo kun je Goffin op dit moment omschrijven. Met gemak haalt hij zijn opslagspelletjes binnen. Hij heeft nog 1 game nodig voor de tweede set: 3-5.
  8. 19 uur 50. Met zijn vijfde ace van de wedstrijd houdt Goffin de linkshandige Amerikaan op een break afstand. Klahn kan onze landgenoot niet in de problemen brengen, want Goffin serveert sterk.
  9. 19 uur 38. De Belgische supporters laten van zich horen, want Goffin is op dit moment heer en meester op het gras. Hij beweegt goed en bevestigt de break voorsprong: 1-3.
  10. 19 uur 37. Goffin gaat meteen door op zijn elan in de tweede set en snoept de opslag van Klahn af: 0-1 voor de Belg bij de start van de tweede set.
  11. 19 uur 29. Set 1 voor Goffin. Goffin heeft zijn buffer op Klahn kunnen behouden, maar de Amerikaan laat toch geregeld zien dat hij niet voor spek en bonen de plas is overgestoken.
  12. 19 uur 19. Klahn breekt, Goffin breakt. Klahn heeft het dan toch niet kunnen volhouden op zijn eigen opslag. Bij 3-3 kan Goffin profiteren.
  13. 19 uur 10. Klahn weerstaat voorlopig aan de druk. We zitten voorlopig nog on serve.
  14. 19 uur 01. Goffin opent met blank spelletje. David Goffin zit meteen goed in de match. Net zoals in Halle, waar hij de finale verloor tegen Federer, draait zijn service opperbest.
  15. 18 uur 59. 1-0 voor Klahn. Goffin krijgt op de opslag van Klahn meteen een eerste breakpunt, maar de Amerikaan slaagt erin nog te ontsnappen.
  16. 18 uur 48. Zo meteen Goffin. De match voor Goffin-Klahn is afgelopen, straks kan de Belgisch nummer 1 aan zijn Wimbledon beginnen.
  17. 17 uur 28. Goffin kan punten sprokkelen. David Goffin (ATP-23) werkt zijn eersterondepartij af tegen de Amerikaan Bradley Klahn (ATP-87). De 28-jarige Goffin heeft op het Engelse gras amper punten te verdedigen. Vorig jaar sneuvelde hij al in de eerste ronde tegen de Australiër Matthew Ebden. Het wordt zijn eerste ontmoeting met leeftijdsgenoot Bradley Klahn.