• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bonaventure heeft weinig in te brengen tegen Russin Koedermetova

  Wimbledon

  Veronika Kudermetova (29)
  set
  Ysaline Bonaventure (130, Kwal.)
  6
  1
  2
  6
  2
  4

  Ysaline Bonaventure (WTA-114) heeft de lastige klus tegen Veronika Koedermetova (WTA-59) niet tot een goed einde kunnen brengen.

  Ysaline Bonaventure was vanuit de kwalificaties doorgestroomd richting hoofdtabel, maar kreeg het daar in de eerste ronde hard te verduren.

   

  Veronika Koedermetova acteerde een versnelling hoger dan onze landgenote, die te weinig varieerde om de Russin in verlegenheid te brengen.

   

  In de eerste set verloor Bonaventure snel twee keer haar service, wat haar op een 4-0-deficit kwam te staan. Onze landgenote slaagde er niet in een breakkans af te dwingen. Logisch resultaat: 6-2.

   

  Bonaventure leek in de tweede set uit een ander vaatje te tappen, maar bij 2-2 laste ze een medische time out in. De kine kwam op de baan om een ogenschijnlijke ribblessure onder handen te nemen.

   

  Veel soelaas bood de ingreep niet, want hoewel onze landgenote nog mooi terugkeerde tot 4-4, verspeelde ze op dat moment een 40-15-bonus op haar eigen opslag en zag ze Koedermetova met de overwinning aan de haal gaan.

  Bonaventure: "Hopelijk volgende keer beter"

  "Ik kreeg maar een paar kansen, vooral in de 2e set, maar ik heb ze niet kunnen pakken", legt Bonaventure uit. "Het is toch een goeie ervaring om op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi te kunnen staan. Hopelijk doe ik de volgende keer beter."

   

  "Ik heb al een goed seizoen achter de rug en heb de komende maanden weinig punten te verdedigen. De top 100 is een realistisch doel. Ik moet er alleen voor opletten dat ik niet opgebrand geraakt, want ik heb al veel gespeeld."

  Fase per fase

  1. 17 uur 03. Einde voor Bonaventure. Koedermetova heeft een punt gezet achter de partij. Met 6-2 en 6-4 heeft de wedstrijd 1 uur en 16 minuten geduurd.
  2. 16 uur 58. 5-4. Bonaventure staat aan de rand van de afgrond. Bij 4-4 (knappe remonte van de Belgische!) had ze op haar eigen opslag een bonus van 40-15, maar die speelde ze kwijt. Koedermetova mag nu serveren om er een einde aan te maken.
  3. 16 uur 46. 4-2. Koedermetova maakt er 4-2 van. Het lijkt erop dat het niet lang meer gaat duren...
  4. 16 uur 40. Ribblessure? Bonaventure heeft een medische time out aangevraagd. Ze lijkt last te hebben van haar ribben. De match gaat na de onderbreking voort, Koedermetova breekt en staat 3-2 voor.
  5. 16 uur 28. 1-2. In de tweede set biedt Bonaventure meer weerwerk. In die mate dat Koedermetova zich nu op achterstand bevindt.
  6. 16 uur 14. 6-2. Koedermetova heeft het afgemaakt, ondanks een breakpunt voor Bonaventure. Met 6-2 zit de eerste set er na 27 minuten op. Onze landgenote heeft problemen om winners te slaan.
  7. 16 uur 08. 5-2. Bonaventure blijft op achtervolgen aangewezen. Met een gewonnen servicegame brengt ze de score op 5-2. De 22-jarige Russin mag nu wel serveren voor de set.
  8. 15 uur 57. 3-0. Het is een zware dobber voor Bonaventure. Koedermetova speelt een niveautje hoger en staat na een dikke 10 minuten al 3-0 voor.
  9. 15 uur 42. Kan Bonaventure verrassen? Ysaline Bonaventure (WTA-114) staat voor de lastige taak om in de eerste ronde Veronika Koedermetova (WTA-59) te kloppen. Volg het duel hier op de voet.