• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Yanina Wickmayer kan niet op tegen Chinees geweld

  Wimbledon: tweede ronde (v)

  Yanina Wickmayer (193, Kwal.)
  set
  Zhang Shuai (41)
  3
  1
  6
  2
  2
  6

  Yanina Wickmayer heeft de tweede ronde van Wimbledon niet overleefd. Zhang Shuai was een maatje te groot voor haar.

  Yanina Wickmayer (WTA-148) had op Wimbledon met succes de kwalificaties doorsparteld en in de eerste ronde klopte ze de hoger gekwalificeerde Rebecca Peterson (WTA-63). Zhang Shuai (WTA-50) was te hoog gegrepen.

   

  De Chinese dubbelspecialiste greep Wickmayer meteen bij het nekvel en liet de Belgische nauwelijks los. Vooral de opslag liet onze landgenote in de steek. In de eerste set verloor ze 3 servicegames, in de tweede hield ze het bij 2 verliesbeurten.

   

  Eerder op de dag verloren ook Kirsten Flipkens en Steve Darcis hun wedstrijd in de tweede ronde. David Goffin voelde zich wel prima op gras en won opnieuw in 3 sets.

   

  Morgen komen nog Elise Mertens en Alison van Uytvanck in actie in de 2e ronde. Die laatste neemt het op tegen de nummer 1 van de wereld.

  "Heb hier een aantal dingen aan mezelf bewezen"

  "Zij speelde een heel sterke match en deed weinig verkeerd. Bij mij was het vat een beetje leeg na de afgelopen weken", analyseerde Wickmayer na de nederlaag. "Ik moet realistisch zijn en tevreden zijn met het parcours dat ik heb afgelegd. Ik heb hier een aantal dingen aan mezelf bewezen. Mijn attitude en mijn mentaliteit zaten goed. Dat is iets om op te bouwen. Ik moet me focussen op het positieve."

   

  "Ik speel graag veel op gras en mijn grasseizoen is zeker geslaagd. Nu neem ik wat rust en geef ik mijn lichaam wat tijd. Ik voel me zeker nog goed, maar de pijntjes blijven wel iets langer hangen ondertussen. Ik heb nog maar weinig grote blessures gehad in mijn carrière. Ik word dan wel 30, maar ik voel me nog niet oud en versleten."

  Fase per fase

  1. 18 uur 24. 3-6, 2-6: afgelopen voor Wickmayer. Wickmayer redt het niet. Zhang gaat voor de 5e keer door haar opslag en dat betekent meteen het einde van de wedstrijd.
  2. 18 uur 21. 3-6, 2-5. Alarmfase rood voor Wickmayer: na een uur staat ze op de rand van de uitschakeling. Als ze zo meteen haar opslagspel niet wint, is het toernooi afgelopen voor haar.
  3. 18 uur 12. 3-6, 1-3. Yanina Wickmayer staat op het scorebord in deze set. Met haar backhand mildert ze de score tot 1-3.
  4. 18 uur 05. 3-6, 0-2. Geen beterschap in set 2 voor Wickmayer. Na twee forehandmissers staat de Belgische twee games in het krijt.
  5. 17 uur 56. 3-6: setwinst Zhang. Wickmayer besluit set 1 met een belabberd opslagspel waarin ze slechts een punt kan winnen. Zhang wint met 6-3.
  6. 17 uur 42. 2-4: rebreak. Wickmayer maakt haar achterstand deels goed. Ze dwingt twee breakpunten af en het tweede is raak. Zhang slaat een dubbele fout.
  7. 17 uur 39. 1-4. Wickmayer geeft een tweede keer haar opslag uit handen. Zhang profiteert en loopt uit tot 1-4.
  8. 17 uur 32. 1-2. Met wat moeite wint Wickmayer haar tweede opslagspel wel.
  9. 17 uur 28. 0-2: break Zhang. Yanina Wickmayer mist haar start. Ze moet meteen haar opslag uit handen. Zhang wint haar servicegame wel.