• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gauff (15) kent geen genade met idool Venus Williams (39): "1e keer tranen"

  Wimbledon

  Venus Williams (92)
  set
  Cori Gauff (35, Kwal.)
  4
  1
  6
  4
  2
  6

  Onthoud de naam: Cori Gauff. De 15-jarige Amerikaanse wordt door alle tennisvolgers een grote toekomst voorspeld. In de derde kwalificatieronde van Wimbledon mepte ze er Greet Minnen uit, in de eerste ronde deed ze dat netjes over met haar idool Venus Williams, 24 jaar ouder. En dat in haar eerste grandslamtoernooi.

  Onze tenniscommentator Gert Gommé schetste Gauff als laatste kwalificatietegenstandster van Minnen. De ex-nummer 1 van de juniores en winnares van Roland Garros 2018 bij de juniores wil nu graag tegen Serena Williams spelen, haar idool.

   

  Maar daarvoor moest ze voorbij haar andere idool en zus van. Venus won in haar carrière 5 keer Wimbledon, in 2000 en 2001 was Gauff nog niet eens geboren. Williams is nummer 44 van de wereld, Gauff nummer 301.

   

  De youngster - die een wildcard had gekregen - had evenwel geen genade en ging voluit haar kans. Ze sloeg stevig vanaf de baseline, was heel regelmatig en weerstond aan de druk. Bij 3-4 voor in de tweede set trilde haar arm toch eventjes, maar dat maakte ze meteen ongedaan met een rebreak.

   

  Op haar eigen opslag maakte ze het bij haar 4e matchbal af, Venus sloeg in het net. Toen kwamen de emoties: "Dit is wellicht de eerste keer dat ik ween na een zege. Ik dacht niet dat dit kon gebeuren. Ik kan het niet uitleggen."

   

  "Ik moest mezelf kalmte inpraten tijdens de match. Ik speelde nog nooit op zo'n grote court. Ik hield me voor dat de lijnen evenwel dezelfde zijn. Toen we elkaar de hand schudden, feliciteerde Venus mij. Ik zei haar: "Bedankt voor alles wat je gedaan hebt." Zonder haar zou ik hier niet staan.  Ik beleef mijn droom en ben verrukt dat Wimbledon me de kans gaf om hier te spelen." Om tegen Serena uit te komen zal Gauff wel nog enkele matchen moeten winnen.

  Bekijk het matchpunt:

  Tweets over de partij: