• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hoestende Darcis gooit handdoek tegen nummer 22 van de wereld

  Wimbledon

  Steve Darcis (287)
  set
  Roberto Bautista (11, 23)
  3
  1
  6
  2
  2
  6
  2
  3
  4

  Steve Darcis heeft zijn tweede wedstrijd in Wimbledon niet kunnen afwerken. Onze landgenoot had te veel last van een longinfectie en gaf op in de 3e set tegen de sterke Spanjaard Roberto Bautista Agut.

  De kaars van Steve Darcis doofde steeds verder uit tegen Bautista. Een longinfectie, een ingepakte arm en een verzwakt lichaam dwongen onze 35-jarige landgenoot uiteindelijk tot een opgave. 

   

  De eerste 2 sets waren gelijkaardig verlopen. Telkens sloeg het Spaanse reekshoofd vroeg toe met een break. Darcis moest achter de feiten aanhollen.

   

  Pas in het begin van de slotset kon Darcis voor de 1e keer zijn eigen opslagspel binnenrijven. Veel verder dan dat kwam onze landgenoot echter niet. Bautista was sterker en speelde zeer volwassen. Bij een 2-4-achterstand en vooral enkele hoestbuien die hem al gedurende de hele wedstrijd parten speelden, ging Darcis de hand schudden van de umpire en Bautista.

   

  Zichtbaar ontgoocheld droop Darcis af. Roberto Bautista maakt zich op voor een confrontatie met zijn landgenoot Lopez of het Russische reekshoofd Chatsjanov.

  "Het was geen plezier vandaag op de baan"

  "Het was geen plezier vandaag. In deze omstandigheden tennissen, is moeilijk", zei Darcis tussen de hoestbuien door. "Het is jammer, want je werkt hier een heel jaar voor, maar je kan niet aan 100 procent van je kunnen spelen. Dit hoort erbij."

   

  "Het was moeilijk om te recupereren door die zware hoest. Hij speelde wel heel goed. Natuurlijk zou de match anders kunnen gelopen zijn als we beiden op onze top waren want ik had het goede gevoel wel te pakken. We zullen zien hoe het de komende dagen evolueert."

   

  Op Twitter werd Darcis na zijn opgave door sommigen uitgescholden voor het vuil van de straat. "Dat gebeurt altijd als je verliest. Je wordt beledigd op Instagram, Facebook en Twitter.  Jammer genoeg wordt er niet tegen opgetreden. Ik antwoord ook niet, dat heeft geen zin. Dat zijn gewoon gokkers die geld kwijt zijn."

  Fase per fase

  1. 16 uur 59. 3-6, 2-6, 2-4: opgave Darcis. Darcis heeft het zeer lastig met de omstandigheden. Wegens ziekte kan hij niet voluit gaan en beseft hij dat het weinig zin heeft om zo door te zetten. Bijzonder jammere exit voor onze landgenoot, die het er zelf ook moeilijk mee heeft. .
  2. 16 uur 55. 3-6, 2-6, 2-3: break Bautista. Na een felbevochten game trekt Bautista aan het langste eind. Darcis heeft het zeer lastig: een vervelende hoest speelt hem parten.
  3. 16 uur 42. 3-6, 2-6, 2-1. Onze landgenoot klimt naar een 2-1-voorsprong in set 3 met een prachtige backhand volley. Steve Darcis bijt zich vast in zijn tegenstander. .
  4. 16 uur 33. 3-6, 2-6, 1-0. Darcis begint nu wel goed aan de set. Voor het eerst in deze wedstrijd kan hij zijn opslagbeurt behouden. Een forehandmisser van Bautista levert hem het eerste spel op.
  5. 16 uur 32. 3-6, 2-6. Na een tweede opslagverlies is Darcis een vogel voor de kat. Met een stevig servicegame besluit Bautista ook set in zijn voordeel.
  6. 16 uur 22. 3-6, 2-3. Darcis staat nog altijd een break achter, maar hij klampt wel. Geen sinecure, want onze 35-jarige staat niet topfit op het terrein. Zijn lichaam is stevig ingepakt en hij kampt ook met een longinfectie.
  7. 16 uur 04. 3-6, 0-2. Bautista Agut pakt uit met een ace en staat 0-2 voor.
  8. 16 uur 03. 3-6, 0-1: break Bautista. Ook in set 2 moet Darcis zijn eerste opslag uit handen geven. Na een slechte backhand leidt Bautista met 0-1.
  9. 15 uur 57. 3-6. Bautista krijgt een setbal op de service van Darcis, maar die laat de Spanjaard liggen. Met zijn eigen opslag haalt de nummer 22 van de wereld de set wel binnen. Een vroege break breekt Darcis zuur op. Zo meteen mag hij de dans openen in het tweede bedrijf.
  10. 15 uur 50. 2-5. Met een lovegame wint Darcis zijn opslagspel, maar ook Bautista laat geen punt liggen. Darcis serveert nu bij 2-5 om in de set te blijven.
  11. 15 uur 42. 1-4. Darcis heeft als een enige een opslagspel moeten prijsgeven. Daardoor snelt Bautista naar een 1-4-voorsprong. Darcis mag nu serveren voor 2-4.
  12. 15 uur 28. Play! Bautista serveert als eerste.