• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin laat er ook tegen Chardy geen gras over groeien: "Ik zit in de flow"

  Wimbledon

  Jérémy Chardy (72)
  set
  David Goffin (16, 21)
  2
  1
  6
  4
  2
  6
  3
  3
  6

  David Goffin heeft opnieuw een sterke prestatie neergezet op Wimbledon. Ook in de tweede ronde won hij zijn wedstrijd in 3 sets. Zijn Franse copain Jérémy Chardy was deze keer het slachtoffer. "Ik voel me goed op gras", legt Goffin uit.

  VIDEO: Wedstrijdverslag Chardy - Goffin

  Goffin als een vis in het water op gras

  David Goffin, weggezakt naar de 23e plaats op de wereldranglijst, liet zich 4 jaar geleden in de 4e ronde van Roland Garros nog ringeloren door zijn boezemvriend Jérémy Chardy. Die fout zou onze landgenoot deze keer niet maken. Goffin vatte het duel gretig aan en snoepte meteen het opslagspel van de Fransman af: 2-0.

   

  De toon was gezet. Met een uitstekend draaiende 1e service ging Goffin nog een keer door de opslag van Chardy. Onze landgenoot stond de dubbele break niet meer af en won de 1e set vlot met 6-2.

   

  In de openingsfase van het 2e bedrijf kregen we een andere Chardy te zien. De Fransman won zijn opslagspel tweemaal op love en leek Goffin bij de keel te grijpen. Maar Goffin herpakte zich net op tijd: hij won 3 games op rij. De break voorsprong in set 2 gaf onze landgenoot niet meer uit handen. Onder het aandachtig oog van Dick Norman en Goran Ivanisevic serveerde de Luikenaar koelbloedig uit: 6-4.

   

  Set 3 begon veelbelovend met 3 breaks. Het was Goffin die als 1e een punt kon pakken op zijn eigen service en doorstoomde naar 3-1. Met een 1e service die op volle toeren draaide en uitstekend lijnenspel trakteerde onze landgenoot zich op een vlotte zege in 3 sets: 6-2, 6-4, 6-3. 

   

  Goffin tankt een flinke dosis vertrouwen en lijkt zich als een vis in het water te voelen op het Londense gras.

  Goffin: "Ik zit in de flow"

  David Goffin amuseert zich duidelijk op Wimbledon. "Ik voel me goed, zowel fysiek als mentaal", vertelt hij in Londen aan onze reporter. "Ik zit in de flow en die mag nog even aanhouden. Ik beweeg goed op gras, waardoor ik ook offensief kan spelen en mijn tennis goed kan variëren."

   

  Dat Goffin zijn 250e zege op het hoogste niveau boekte, wist hij zelf niet. "Mooi nieuws wel", vindt de 28-jarige speler. "250 zeges is lang niet slecht. Ik heb er al veel mooie duels en veel toernooien opzitten, maar het is nog niet afgelopen. Hopelijk volgen er nog veel overwinningen. Ik ben al 10 jaar op het circuit, de tijd vliegt."

   

  In de volgende ronde wacht met 11e reekshoofd Daniil Medvedev een taaie klant. Goffin heeft nog aan appeltje te schillen met de Rus. Op de Australian Open verloor hij dit jaar in 3 sets (6-2, 7-6 en 6-3), eveneens in de 3e ronde.

   

  "Medvedev is sinds het begin van het seizoen heel regelmatig en gaat nog elke week vooruit. Gras is bovendien een van zijn betere ondergronden. Ik verwacht een lastige wedstrijd, maar ga er alles aan doen om hem het leven zo moeilijk mogelijk te maken."

  VIDEO: Interview David Goffin (in het Frans)

  Fase per fase

  1. 15 uur 19. Game, set and match Goffin! Goffin beslist de wedstrijd in stijl op de opslag van Chardy. Onze landgenoot haalt het vlot en wint verdiend in 3 sets. .
  2. 15 uur 13. Chardy klampt aan: 4-3. Chardy dekt uitstekend het net af en wint zijn opslagspel. De Fransman moet wel nog steeds een break achterstand ophalen. .
  3. 15 uur 05. Goffin behoudt break voorsprong: 3-2. Goffin wint als eerste zijn opslagspel in deze set en leidt met 3-2. Het ziet er goed uit voor onze landgenoot. .
  4. 15 uur 01. Breakfestijn in set 3. Ook in het 3e game in set 3 krijgen we een break. Goffin snoept het punt af van Chardy, nadat de Fransman de bal nipt buiten sloeg. .
  5. 14 uur 56. Chardy nog niet dood. Chardy beantwoordt een break van Goffin meteen met een rebreak. De Fransman is nog niet dood. .
  6. 14 uur 46. Ivanisevic neemt een kijkje: 6-4. Goran Ivanisevic, kersvers coach van Novak Djokovic, maakt net op tijd de 2e setwinst van Goffin mee. Onze landgenoot sloeg 69 % van zijn 1e opslagen binnen. .
  7. 14 uur 43. Goffin leidt met 5-3. Goffin gaat door op zijn elan. Na een sterke 1e set laat zijn opslag het nu wel iets meer afweten: Goffin slaat 5 dubbele fouten tegenover 1 voor Chardy. .
  8. 14 uur 31. Goffin balt de vuist: 4-2. Na een sterk begin lijkt de Fransman weer wat weg te zakken. Dat heeft alles te maken met het precieze spel van onze landgenoot. Goffin dirigeert en zoekt uitstekend de lijnen op. .
  9. 14 uur 28. Dick Norman kijkt aandachtig: 3-2. Dick Norman, die ooit de 4e ronde bereikte door Pat Cash en Stefan Edberg te verslaan, aanschouwt de break van Goffin. Met een machtige passeerslag gaat de Luikenaar door de opslag van Chardy. .
  10. 14 uur 13. Chardy opent sterk. Jérémy Chardy lijkt de boodschap begrepen te hebben: met tweemaal 40-0 komt hij 2-1 voor in de 2e set. .