Ga naar de inhoud
Barty blaast de aftocht.
Barty blaast de aftocht.

's Werelds nummer 1 Barty moet Wimbledon verlaten

 ma 8 juli 2019 14:17
Wimbledon
Ashleigh Barty (1, 1)
Alison Riske-Amritraj (240)
einde
6
set 1
3
2
set 2
6
3
set 3
6

Ashleigh Barty (WTA-1) is uitgeschakeld in de 1/8e finales. Het Australische eerste reekshoofd verloor in ruim anderhalfuur van de Amerikaanse Alison Riske (WTA-55).

De 23-jarige Barty veroverde vorige maand met Roland Garros haar eerste grandslamtitel.

 

Ze nam voor de vierde keer deel aan Wimbledon. De derde ronde vorig jaar was haar beste uitslag tot dusver.

 

Alison Riske (29) was bij haar vorige 8 deelnames aan Wimbledon nooit voorbij de 3e ronde geraakt. Wimbledon 2019 is haar 30e grandslamtoernooi.

 

Met een break bij 3-4 in de 3e set nam Riske de leiding in de partij en haar eerste matchpunt was meteen het goeie, want Barty sloeg een backhand buiten.

 

Barty's service draaide niet zoals het moest. Ze begon wel goed te serveren, maar gaandeweg ging haar opslagpercentage erop achteruit.

 

Vorige week had Barty in de tweede ronde nog Alison Van Uytvanck (WTA-58) uitgeschakeld. Ze had tot vandaag 15 wedstrijden op een rij gewonnen.   

 

Riske treft in de kwartfinale, haar eerste op een grandslamtoernooi, haar landgenote Serena Williams (WTA-10) of de Spaanse Carla Suarez Navarro (WTA-31).

Het matchpunt:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.