Mertens is niet opgewassen tegen de nummer 3 van de wereld

  WTA-Eastbourne

  Elise Mertens (16)
  set
  Karolína Plíšková (10, 2)
  1
  1
  6
  2
  2
  6

  Elise Mertens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales op het WTA-toernooi van Eastbourne. Mertens was in de 1/8e finales een maatje te klein voor Karolina Pliskova. De nummer 3 van de wereld won in twee korte sets.

  Elise Mertens (WTA-21) stond voor het eerst in haar carrière tegenover Karolina Pliskova, een ex-nummer 1 van de wereld. De Tsjechische liet Mertens nooit in de wedstrijd komen en mocht na nauwelijks een uur tennissen al het zegegebaar maken: 6-1 en 6-2.

   

  Mertens kan nu de focus richten op Wimbledon, dat volgende week van start gaat. Op het derde grandslamtoernooi van het seizoen haalde ze vorig jaar de 3e ronde.

   

  "Ik wist dat het een lastige wedstrijd zou worden", vertelde Mertens na afloop. "Pliskova speelt heel direct. Ik wist dat de eerste drie of vier slagen in elke rally cruciaal zouden worden, maar zij serveerde uitstekend, vooral op de belangrijke momenten. Ik slaagde erin om behoorlijk wat ballen terug te brengen en probeerde agressief te zijn. Maar dat lukte niet zoals ik gehoopt had."

   

  "Het is een zware uitslag, maar naar mijn gevoel was de wedstrijd spannender. Ik heb alles gegeven en misschien was ik wat moe van de wedstrijd van gisteren. Maar ik zal het mij niet aantrekken dat ik zo zwaar verloor. Ik voel me klaar voor Wimbledon en zal blijven werken om mijn 1e opslag te verbeteren. Op gras is dat heel belangrijk."