• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wat een grandslamdebuut! Vliegen naar kwartfinales dubbel in Parijs

  Roland Garros

  Federico Delbonis Guillermo Durán 
  set
  Mikhail Kukushkin Joran Vliegen 
  6
  1
  2
  6
  5
  2
  7
  7
  4
  3
  6

  Er komt maar geen einde aan het sprookje van Joran Vliegen op Roland Garros. Bij zijn grandslamdebuut schopt onze landgenoot het met de Kazak Michail Koekoesjkin tot in de kwartfinales.

  Joran Vliegen heeft nog geen spijt van de moeilijke keuze om voor het eerst zonder zijn vaste dubbelpartner Sander Gillé aan een toernooi te beginnen. Met de Kazak Michail Koekoesjkin haalde hij voor het eerst de hoofdtabel van een grandslamtoernooi.

   

  De eerste ronde winnen was voor Vliegen al "een kinderdroom". Maar ondertussen zal hij zichzelf eens stevig in de wangen moeten knijpen, want Vliegen heeft een ticket voor de kwartfinales beet. 

   

  Tegen het Argentijnse duo Delbonis/Duran gaven Vliegen en Koekoesjkin de eerste set kansloos uit handen. Maar in de tweede set haalden ze de tiebreak, een kans die ze niet lieten liggen. De Argentijnen waren danig van slag dat ze in het beslissende bedrijf meteen twee keer hun opslag inleverden. Die voorsprong gaf Vliegen niet meer weg.

   

  In de kwartfinales nemen Vliegen en Koekoesjkin het op tegen de Colombianen Cabal en Farah of het Nederlands-Deense duo Haase/Nielsen.