• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Chinese tandem ontzegt Flipkens en Larsson plek in de dubbelfinale

  Roland Garros

  Kirsten Flipkens Johanna Larsson 
  set
  Duan Yingying Zheng Saisai 
  4
  1
  6
  4
  2
  6

  Kirsten Flipkens en Johanna Larsson hebben geen finaleplaats kunnen bemachtigen in het dubbelpsel op Roland Garros. Onze landgenote en de Zweedse verloren in hun halve finale in twee sets van de Chinese vrouwen Yingying Duan en Saisai Zheng.

  Het Chinese duo wist beide sets met telkens dezelfde cijfers te winnen. Het werd twee keer 6-4. De partij, die werd uitgevochten op court 1, duurde 1 uur en 23 minuten. Het beste resultaat van Flipkens in het dubbel op een grandslam was tot dusver een kwartfinale in 2017 in Parijs (met de Italiaanse Schiavone).

   

  In de finale konden Duan en Zheng opnieuw tegen een Belgische uitkomen. Elise Mertens streed in de andere halve finale aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka tegen het tweetal Timea Babos en Kristina Mladenovic. Maar ook Mertens haalde het niet. Samen met Sabalenka verloor ze met duidelijke 6-2 en 6-1 cijfers.

  Fase per fase

  1. 14 uur 06. Het heeft niet mogen zijn. Flipkens en Larsson pakken geen enkel punt op de opslag van de Chinezen en liggen uit het dubbeltoernooi. .
  2. 14 uur 05. Het heeft niet mogen zijn voor Flipkens en Larsson. Duan en Zheng geven geen punt meer toe en stuurt het Belgisch-Zweedse duo naar huis. We krijgen dus al zeker geen volledig Belgisch getinte finale.
  3. 14 uur 03. Flipkens is autoritair op haar eigen opslag. Met 4-5 geven ze zich nog niet gewonnen, maar de enige weg om tot in de finale te geraken, is breaken nu.
  4. 14 uur . Het wordt stilaan erop of eronder voor Flipkens en Larsson. Het Chinese duo komt op 3-5 in de tweede set.
  5. 13 uur 59. Het weer blijft een bepalende factor spelen op Roland Garros. Regen is er nog niet gevallen, maar bij vlagen durft het stevig waaien.
  6. 13 uur 55. Na een betere periode kan Larsson haar opslag niet behouden. Duan en Zhang pakken de break en komen op 3-4.
  7. 13 uur 47. Met Flipkens aan het kanon komt ze met Larsson aan de leiding in set twee. Het staat 3-2.
  8. 13 uur 45. Het was een bikkelharde strijd om het vierde spelletje in de tweede set. Het regende break- en gamepunten, maar uiteindelijk trekken Flipkens en Larsson aan het langste eind. De mentale opsteker is een feit, want de stand is met 2-2 opnieuw in evenwicht.
  9. 13 uur 27. De Chinezen hebben een dubbele voorsprong. Het staat 2-0 en de alarmklokken gaan toch stilaan af.
  10. 13 uur 22. Ook de tweede set begint niet goed voor Flipkens en Larsson. Ze verliezen meteen hun opslag. .
  11. 13 uur 22. Ook de tweede set begint niet goed voor Flipkens en Larsson. Ze verliezen moeten hun opslag. .
  12. Flipkens en Larsson moeten achtervolgen. 13 uur 21.
  13. 13 uur 16. Duan en Zheng laten zich niet meer verrassen op hun eigen opslagspelletje. De Chinese vrouwen pakken de eerste set met 6-4.
  14. 13 uur 12. Er is nog hoop voor de eerste set. Het duo Flipkens/Larsson komt terug tot 5-4, maar de Chinese dames mogen nu zelf serveren.
  15. 13 uur 08. Flipkens en Larsson moeten zich dringend herpakken. Het Chinese duo komt op 5-3 in de eerste set. .
  16. 12 uur 44. Flipkens en Larsson begonnen goed aan de eerste set, maar hebben nu drie spelletjes op een rij verloren. Het staat 2-3 voor de Chinese tandem Duan/Zheng.
  17. 12 uur 43. Kirsten Flipkens is aan de zijde van Johanna Larsson begonnen aan haar halve finale. Het eerste opslagspelletje is alvast voor het Belgisch-Zweedse duo.
  18. 11 uur . Flipkens naar finale? De tweede halve finale van het dubbeltoernooi is een duel waarin Kirsten Flipkens en de Zweedse Johanna Larsson het opnemen tegen de Chinese dames Yingying Duan en Saisai Zheng. Dat duel vindt plaats op Court 1, na een dubbelmatch in het Legenden-toernooi bij de mannen dat om 11u van start gaat.