• home
 • video
 • pas verschenen

  Nadal maakt zijn dozijn vol op Roland Garros, ballon van Thiem loopt leeg

  Roland Garros

  Dominic Thiem (3, 4)
  set
  Rafael Nadal (2, 2)
  3
  1
  6
  7
  2
  5
  1
  3
  6
  1
  4
  6

  Rafael Nadal blijft nog altijd de meester van het gravel. Op Roland Garros versloeg hij net als vorig jaar Dominic Thiem in de finale. Na 2 sets plaatste Nadal een versnelling waar de Oostenrijker geen antwoord op had.

  Nadal blijft de gravelkoning na zege tegen Thiem op Roland Garros

  Rafael Nadal was nog maar eens als een wervelwind tot in de finale geraasd. Enkel David Goffin kon hem in de 3e ronde een set onfutselen. Voor de rest reeg hij onder meer Nishikori en Federer aan zijn degen.

   

  Dan had Thiem heel wat meer gravelmijlen op de teller staan. Vooral zijn slopende halve finale tegen Novak Djokovic, die verspreid werd over 2 dagen, hakte er stevig in.

   

  Thiem was in de eerste 2 sets nochtans bijna de evenknie van Nadal. Toen hij de 2e set binnenhaalde, leek er zelfs even een titanengevecht om de hoek te loeren. Maar plots liep de Oostenrijkse ballon leeg. Thiem vocht nog als een leeuw, maar dat volstond niet om de standvastige Nadal nog van de wijs te brengen. Die liet in de laatste 2 sets nog slechts 2 games liggen.

  Nadal: "Droom die uitkomt"

  Rafael Nadal is de eerste tennisser die 12 titels behaalt op hetzelfde grandslamtoernooi. "Ik kan mijn gevoel niet in woorden uitdrukken. Voor mij is dit een droom die uitkomt. Toen ik hier de eerste keer speelde in 2005 had ik niet durven te dromen dat ik hier in 2019 opnieuw zou staan en een 12e titel zou winnen", zei de Spanjaard, die ook mooie woorden sprak aan het adres van tegenstander Thiem.

   

  "Ik wil Dominic gelukwensen. Ik vind het erg voor hem, want hij verdiende ook de zege. Ik hoop dat hij in de toekomst de kans zal hebben om hier te winnen. Want hij speelt met een enorme intensiteit en passie voor deze sport."

   

  "Dominic is één van de beste voorbeelden in het circuit, want hij werkt enorm hard. Hij heeft altijd een glimlach op zijn gezicht en is bovenal een goed mens. Je bent een inspiratiebron voor mij en voor veel kinderen overal ter wereld. Ik weet hoe lastig het is om finales te verliezen. Maar blijf ervoor gaan, dan komt die titel wel. Ik wens hem en zijn team al het beste voor de toekomst."

  Hoogtepunten uit de finale

  Van Herck: "Nadal is gewoon de allerbeste op gravel"

  Fase per fase

  1. 18 uur 12. Nadal zijgt neer: hij doet het weer! Voor de 12e keer in zijn carrière stuikt Rafael Nadal na het laatste punt neer. Ook Thiem kon hem uiteindelijk niet van de eindzege houden.
  2. 18 uur 08. Nadal kan uitserveren. Thiem blijft vechten als een leeuw, maar het is niet genoeg. Opnieuw moet hij zijn opslag inleveren. Bij 5-1 kan Nadal het nu uitserveren.
  3. 18 uur .
  4. 17 uur 55. Thiem leeft nog: 3-1. Bij een 0-40-achterstand leek Dominic Thiem dood en begraven, maar mede door 2 aces knokt hij zich terug in de game. .
  5. 17 uur 48. Nadal loopt uit naar 3-0. Thiem legt opnieuw wat meer agressie in zijn spel en dat wordt beloond met enkele breakkansen. Ze grijpen doet hij niet, maar zijn vechtlust lijkt hij wel teruggevonden te hebben. .
  6. 17 uur 38. Nadal lijkt op weg naar Roland Garros nummer 12: 2-0. Het Court Philippe-Chatrier scandeert de naam van Dominic Thiem, maar dat weerhoudt Nadal er niet van om het begin van set 4 naar zijn hand te zetten. Die 12e Roland Garros-zege komt dichter en dichter.
  7. 17 uur 26. Nadal naar 6-1 en 2-1 in sets. Na amper 24 minuten maakt Nadal al korte metten met de 3e set. Thiem kwam er niet aan te pas en zal zich moeten herpakken in set 4.
  8. 17 uur 22. 5-1 Nadal. Nadal lijkt niet van plan om Thiem weer in de set te laten komen. De nummer 4 van de wereld moet nu zijn opslag zien te bewaren wil hij toch nog wat weerwerk bieden.