• home
 • video
 • pas verschenen

  Met Kirsten Flipkens verdwijnt laatste Belgische uit Rosmalen

  Libéma Open

  Kirsten Flipkens (78)
  set
  Elena Rybakina (17, Kwal.)
  4
  1
  6
  4
  2
  6

  Met zes waren ze de Belgen op het Nederlandse gras. Kirsten Flipkens was de laatste die in actie kwam: de nummer 69 verloor in de kwartfinale van de Kazachse kwalificatiespeelster Jelena Rybakina (WTA-134) met 6-4, 6-4.

  Elise Mertens in de eerste ronde, Alison Van Uytvanck en Ysaline Bonaventure in de tweede ronde, Greet Minnen en David Goffin in de kwartfinale. Dat waren de eindstations voor de andere Belgen. Vanavond kwam er ook een einde aan het verhaal van de zesde Belg.

   

  Het verschil tussen de 2 speelsters was klein: Rybakina kon al haar 4 breakballen tegen wegwerken, Flipkens moest in elke set 1 break toestaan. De Kazachse ging al in het derde spel door de opslag van onze landgenote, die wel nog 3 setpunten op haar eigen opslag wegsloeg. Daarna was de eerste set toch met "love" voorbij: 6-4 na 34 minuten.

   

  De tweede set duurde 3 kwartier. De opslag van Flipkens kwam niet meer zo goed uit de verf. Het 4e spelletje was cruciaal: liefst 10 keer was het 40-40, Flipkens kreeg 4 breakballen - haar enige van de match - maar benutte ze niet.

   

  Aangeslagen gaf ze in het spel daarop haar eigen service uit handen. Rybakina keek niet meer om en serveerde ijzersterk de match uit: 6-4.

   

  Vorig jaar haalde Flipkens de finale in Rosmalen. Daarin verloor ze van de Servische Aleksandra Krunic. Haar revanche kreeg ze dit jaar, want ze versloeg Krunic hier dit jaar in de eerste ronde.