Ga naar de inhoud

Mertens stuurt Roland Garros-finaliste naar huis in toernooi van Eastbourne

 di 25 juni 2019 17:55
Rothesay International
Markéta Vondroušová (7, 13)
Elise Mertens (29)
einde
1
set 1
6
7
set 2
5
2
set 3
6

Elise Mertens (WTA-21) heeft de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA-16) klein gekregen in de 2e ronde van Eastbourne. Na 3 sets stond er 6-1, 5-7 en 6-2 op het scorebord.

Marketa Vondrousova was in Roland Garros de grote verrassing. De Tsjechische, die vrijdag 20 wordt, moest pas in de finale in het zand bijten. Ashleigh Barty was toen een maatje te sterk.

 

Vandaag mocht Elise Mertens de scalp proberen te nemen van Vondrousova. Onze landgenote was niet onder de indruk en liep 0-4 uit, 1-6 was de eerste setstand.

 

Bij 4-5 in set 2 kreeg Mertens een matchpunt, maar Vondrousova werkte dat weg. Uitstel van executie was dat, want in set 3 maakte Mertens korte metten met de Tsjechische (6-2).

 

Om een plaats in de kwartfinales neemt Mertens het opnieuw tegen een Tsjechische op. Morgen gaat ze het gras in East Sussex op voor een duel met Karolina Pliskova, de nummer drie van de wereld. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.