• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mertens vergezelt Flipkens in kwartfinales dubbel, sprookje Vliegen voorbij

  Roland Garros

  Elise Mertens Aryna Sabalenka 
  set
  Desirae Krawczyk Jessica Pegula 
  7
  1
  5
  6
  2
  2

  In het enkelspel spelen de Belgen geen rol meer op Roland Garros, maar er staan wel twee landgenoten in de kwartfinales van het dubbelspel. Elise Mertens vergezelt Kirsten Flipkens. Het droomdebuut van Joran Vliegen is gestrand in de kwartfinales.

  Elise Mertens beet haar tanden stuk op Anastasija Sevastova in de derde ronde in Parijs, maar haar koffers heeft ze nog niet gepakt. Samen met de Wit-Russische Aryna Sabalenka heeft ze een ticket veroverd voor de kwartfinales inn het dubbelspel.

   

  Het Amerikaanse duo Desirae Krawczyk en Jessica Pegula kon maar 1 uur en 20 minuten weerwerk bieden. In de kwartfinales wachten de Oekraïense Lyudmyla Kichenok en de Letse Jelena Ostapenko.

   

  Mertens en Sabalenka vormen het zesde reekshoofd in het dubbelspel in Parijs. Geen wonder, ze realiseerden in maart nog de "Sunshine Double" door Indian Wells en Miami te winnen.

   

  Ook Kirsten Flipkens prijkt bij de laatste 8 duo's in het dubbelspel. Samen met de Zweede Johanna Larsson neemt ze het in de kwartfinales op tegen de Amerikaanse Nicole Melichar en de Tsjechische Kveta Peschke.

  Geen vierde stunt voor Vliegen

  Roland Garros

  Juan Sebastián Cabal Robert Farah 
  set
  Mikhail Kukushkin Joran Vliegen 
  6
  1
  2
  6
  2
  2

  Joran Vliegen waagde voor het eerst zijn kans in het dubbelspel zonder zijn vaste partner Sander Gillé. Zo stond hij met de Kazak Michail Koekoesjkin voor het eerst op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi.

   

  Vliegen was daar al heel opgetogen over, maar zijn debuut in Parijs werd nog veel mooier. De jonge Limburger won niet één - "een kinderdroom" - maar drie duels. Pas in de kwartfinales moesten Vliegen en Koekoesjkin hun meerdere erkennen in Juan Sebastian Cabal en Robert Farah, de derde reekshoofden uit Colombia.