• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vondrousova is in uur klaar met Mertens-killer Sevastova

  Roland Garros

  Markéta Vondroušová (21)
  set
  Anastasija Sevastova (47, 12)
  6
  1
  2
  6
  2
  0

  De marathonmatch tegen Elise Mertens heeft zijn tol geëist bij Anastasija Sevastova (WTA-12), want het is de Letse niet gelukt om ook haar volgende wedstrijd winnend af te sluiten. In de 1/8e finales was de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA-38) een maatje te groot: 6-2, 6-0.        

  De 19-jarige Vondrousova is een van de verrassingen van deze Roland Garros-editie. In de vorige ronde pakte ze in 2 sets (6-4, 6-4) de scalp van de Spaanse gravelspecialiste Suarez Navarro (WTA-29) en nu had ze nog geen uur tennis nodig om zich te ontdoen van Sevastova. Zo bereikt de Tsjechische voor de 1e keer in haar carrière de kwartfinales van een grandslamtoernooi.

   

  Grote kans dat de vermoeidheid nog in de benen zat bij Sevastova, want vrijdag speelde ze een thriller van 3 uur en 18 minuten tegen onze landgenote Elise Mertens. Van het geniale tennis dat ze toen bovenhaalde, bleef in de wedstrijd tegen Vondrousova niet veel meer over. Zo was de klus in 2 sets (6-2, 6-0) snel geklaard voor de Tsjechische. 

   

  Vondrousova speelde een prima partij waarin ze heel weinig foute ballen sloeg en meer dan eens uitpakte met een listige dropshot. Tot nu toe kon ze zelfs al haar matchen afwerken binnen de 90 minuten. Die statistiek mag ze in de kwartfinales in leven proberen te houden tegen de Kroatische Petra Martic (WTA-31).