• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mertens zakt in na sterke 1ste set en grijpt naast ticket halve finale

  Mallorca Open

  Sofia Kenin (4, 7)
  set
  Elise Mertens (18, 4)
  1
  1
  6
  6
  2
  1
  6
  3
  3

  Elise Mertens (WTA 21) heeft zich niet bij de laatste vier kunnen scharen op het grastoernooi in Mallorca. Tegen de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA30) begon ze nochtans met 6-1-setwinst, maar daarna liep het mis.

  De Amerikaanse Sofia Kenin had op Roland Garros nog Serena Williams huiswaarts gestuurd en was in de eerste ronde in Mallorca een maatje te groot voor Kirsten Flipkens. Elise Mertens wist dus dat ze een taaie tegenstandster aan de overzijde van het net zou treffen.

   

  Maar Mertens leek niet echt onder de indruk in de eerste set. Ze haalde soeverein haar opslagspelletjes binnen, profiteerde optimaal van de foutjes van Kenin en verzilverde twee breakpunten: goed voor 6-1-setwinst.

   

  Zo vlot het in de eerste set ging, zo moeilijk ging het in de tweede set. Mertens maakte stilaan meer fouten, Kenin krikte haar niveau op: een spiegelbeeld van het eerste hoofdstuk en opnieuw 6-1.

   

  In de derde set kon het dubbeltje op elke kant vallen.  Mertens liet echter een unieke kans liggen om haar break achterstand goed te maken en dat brak haar zuur op. Kenin stoot door naar de halve finales en neemt het op tegen Sevastova of Wang.

  Tweets: