• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Komt er een Belgische dubbelfinale? Na Flipkens ook Mertens in halve finales

  Roland Garros

  Elise Mertens Aryna Sabalenka 
  set
  Lyudmyla Kichenok Jelena Ostapenko 
  7
  1
  5
  6
  2
  2

  Elise Mertens en haar dubbelpartner Arina Sabalenka staan in de halve finales van Roland Garros. Voor onze landgenote is het de eerste keer dat ze zo ver doorstoot in het dubbelspel van een grandslamtoernooi.

  Nadat Flipkens zich eerder al van een plek in de halve finales had verzekerd, volgde Mertens nu haar goede voorbeeld. Samen met de Wit-Russische Sabalenka was ze te sterk voor het duo Ostapenko-Kitsjenok. Op Court Simonne-Mathieu werd het na 1 uur en 24 minuten 7-5 en 6-2. 

   

  In de 1e set hadden beide duo's moeite om hun opslag te bewaren. Ostapenko en Kitsjenok kwamen zelfs op een 3-5-voorsprong, maar Mertens en Sabalenko gaven nadien geen spelletje meer weg en knokten zich naar 7-5-setwinst. In het 2e bedrijf sloeg de Belgisch-Wit-Russische tandem al snel een kloof naar 4-2 en die voorsprong gaven ze niet meer uit handen.

   

  Om tot een Belgische dubbelfinale te komen, moeten Mertens en Sabalenko nu voorbij het 2e reekshoofd, de Hongaarse Babos en de Française Mladenovic. Kirsten Flipkens moet op haar beurt samen met partner Johanna Larsson het Chinese duo Duan-Zheng weten uit te schakelen. Beide halve finales staan morgen op het programma.