• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vondrousova knokt zich voorbij Konta naar 1e grandslamfinale

  De Tsjechische Marketa Vondrousova, de nummer 38 op de wereldranglijst, heeft zich voor het eerst in haar carrière geplaatst voor de finale van een grandslamtoernooi. De Britse Johanna Konta (WTA-26) benutte haar kansen niet: 7-5, 7-6 (7/2).

  De 19-jarige Vondrousova verloor nog geen set in Parijs en beleeft het jaar van haar doorbraak. Op een grandslamtoernooi was ze nog nooit verder dan de 1/8e finales geraakt.

   

  Konta (WTA-26) bevond zich voor de 3e keer in een halve finale van een grandslamtoernooi en liet de kansen liggen op een eerste finale. De Britse won de eerste 10 punten van de partij en had zo meteen een break vast. 

   

  Vondrousova was even onder de indruk met liefst 5 dubbele fouten in de 1e set. Bij 5-3 achter werkte ze 3 setpunten weg op haar eigen opslag. Ze wierp evenwel de schroom van zich af, liet Konta de set niet uitserveren en benutte zelf haar eerste setbal: 7-5.

   

  Konta reageerde weer met een vroege servicebreak, maar daarna krikte Vondrousova haar niveau flink omhoog. Ze won overtuigend haar opslagspelletjes. Konta had bij 5-4 - net als in set 1 - de kans om voor de set te serveren, maar Vondrousova maakte er een tiebreak van. Daarin bleef de youngster koeler dan haar 9 jaar oudere opponente.

  Tweets over de wedstrijd: