• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Greet Minnen grijpt net naast ticket voor halve finales in Rosmalen

  Libéma Open

  Greet Minnen (118, Kwal.)
  set
  Veronika Kudermetova (29)
  6
  1
  4
  5
  2
  7
  3
  3
  6

  Het knappe parcours van Greet Minnen in Rosmalen is geëindigd in de kwartfinales. Onze landgenote liet de Russin Veronika Koedermetova drie sets zweten, maar moest dan het hoofd buigen.

  Begin dit jaar kon Minnen, de vriendin van Alison Van Uytvanck, voor het eerst de hoofdtabel van een WTA-toernooi bereiken: in Hobart duurde haar sprookje tot in de kwartfinale. En ook in Rosmalen schopte ze het nu tot bij de laatste 8.

   

  Maar op een eerste halve finale moet ze nog even wachten. Veronika Koedermetova, de nummer 60 van de wereld, tennist de laatste weken op een wolk. Ze haalde de kwartfinales in Lugano, Istanbul en Nurnberg en op Roland Garros verraste ze in de eerste ronde voormalig nummer 1 van de wereld Caroline Wozniacki.

   

  Minnen was in eerste instantie niet onder de indruk van die prestaties. Met een vroege break haalde ze de eerste set binnen en ook in de tweede set kwam ze snel op voorsprong. Maar Koedermetova stelde orde op zaken en in het beslissende hoofdstuk had ze genoeg aan één breakkans. 

   

  Kirsten Flipkens is zo de laatste Belgische die nog actief is op het gras van Rosmalen. Ze neemt het vandaag in haar kwartfinale op tegen de Kazakse Elena Ribakina, het nummer 134 van de wereld.