Zwak serverende Goffin sneuvelt in kwartfinales van Rosmalen

  Libéma Open

  David Goffin (13, 5)
  set
  Adrian Mannarino (42)
  6
  1
  4
  5
  2
  7
  3
  3
  6

  David Goffin (ATP-33) heeft geen ticket voor de halve finale kunnen veroveren op het gras van Rosmalen. Het vijfde reekshoofd won de eerste set tegen de Fransman Adrian Mannarino, maar benutte daarna zijn kansjes niet. Zijn service liep langs geen kanten: 6-4, 5-7, 3-6.

  Goffin had nog geen set verloren in Nederland en hield dat ook vandaag aanvankelijk vol. Hij werd wel niet geholpen door zijn opslag: de beste Belg sloeg maar 44 procent van zijn eerste opslagen binnen en beging liefst 10 (!) dubbele fouten.

   

  In de eerste set liep Goffin toch nog 4-0 uit, waarna hij het alsnog spannend maakte: 6-4. Op beslissende momenten in de 2e set liet Goffin het liggen. Zo begon hij met een servicebreak, maar kon hij die niet bevestigen. In het 7e en 8e spelletje overkwam hem dat opnieuw. En toen hij bij 5-5 een breakbal liet liggen, profiteerde Mannarino: 5-7.

   

  De derde set ging gelijk op. Beide mannen kregen 3 breakkansen, maar het was enkel Mannarino die er eentje kon benutten: 3-5. Dat kreeg Goffin niet meer rechtgetrokken. De 1e matchbal was de goeie.

   

  Goffin was de enige Belgische man die Wimbledon voorbereidt in Rosmalen. Het was van 2015 geleden dat hij er nog eens speelde. Toen haalde hij de finale.

  Het eerste matchpunt was het goeie: