• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Goffin maakt setverlies goed tegen Moldaviër Albot in Halle

  Noventi Open

  David Goffin (14)
  set
  Radu Albot (75)
  4
  1
  6
  6
  2
  4
  6
  3
  3

  David Goffin heeft zijn werk gehad tegen de Moldaviër Radu Albot, maar staat toch in de kwartfinale van het grastoernooi van Halle (Duitsland). Goffin verloor de eerste set, maar keerde de situatie nog om: 4-6, 6-4, 6-3.

  De match ging gelijk op met een overwicht van onze landgenoot op zijn eerste opslagen. Goffin was goed voor 9 aces, maar zijn opslag kwam pas na 3 opslagbeurten op dreef. Toen was hij al een keer gebroken.

   

  Zelf benutte Goffin zijn breakballen niet, zodat Albot na 39 minuten de set mocht uitserveren: 4-6. Goffin werkte 2 breakballen in het eerste spelletje van set 2 weg en krikte daarna zijn niveau op. Met een break pakte hij de 2e set: 6-4 in 42 minuten.

   

  In de derde set was Goffin helemaal op dreef. Hij verloor maar 2 punten meer op zijn eigen opslag. Eén vroege break op love volstond. In 34 minuten was de 6-3 een feit.

   

  Het was de derde keer dat de twee elkaar partij gaven, 3 keer won Goffin. In de kwartfinales speelt de 28-jarige Belg tegen de Amerikaan Steve Johnson (ATP-76) of tweede reekshoofd Alexander Zverev (ATP-5).

  Goffin: "Ik voel me beter en beter"

  "Ik ben tevreden over de manier waarop ik de situatie na de eerste set heb kunnen omkeren. Mijn opslag was heel belangrijk om in de wedstrijd te blijven en heeft me in staat gesteld om de kansen die ik kreeg op het einde van de tweede set en het begin van de derde set aan te grijpen", analyseerde David Goffin zijn zege.

   

  Goffin lijkt op dreef in Halle, het toernooi dat zijn coach Thomas Johansson in 2001 won. "Thomas helpt me veel op het gras. Hij toont me vooral dingen aan het net en op de opslag, hoe ik er effect aan moet geven en in welke zones ik de bal moet raken. Hij helpt me om zo efficiënt mogelijk te zijn op deze ondergrond."

   

  "Ik heb vorige week twee mooie overwinningen behaald in Rosmalen. Hier zit ik nu in de kwartfinales en voel ik me beter en beter. Ik hou ervan om op het gras te spelen. Het is een korte periode, maar het is een aangename afwisseling na de wedstrijden op gravel."