• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  David Goffin knokt zich in Halle tot finale tegen Federer

  Noventi Open

  Matteo Berrettini (10)
  set
  David Goffin (14)
  6
  4
  1
  7
  7
  3
  2
  6

  David Goffin heeft zich geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi in Halle. Onze landgenoot rekende in 2 sets af met de Italiaan Matteo Berrettini. In de eindstrijd kijkt hij graskoning Roger Federer in de ogen.

  In de 1e set tegen Matteo Berrettini (ATP-22) moest David Goffin op zijn hoede zijn. Hij kon twee breakkansen wegwerken en haalde het in een tiebreak in zijn eerste confrontatie met de Italiaan.

   

  Berrettini, vorige week nog de laureaat in Stuttgart, weerde zich kranig, maar moest zich bij het vijfde breakpunt in de tweede set gewonnen geven. Goffin (ATP-33) stoomt door naar de finale tegen 20-voudig grandslamkampioen Roger Federer.

   

  Voor de Belg wordt het zijn 12e ATP-finale, zijn eerste sinds de ATP Finals in 2017. Hij heeft vier titels op zijn palmares: Metz en Kitzbühel in 2014, Tokio en Shenzhen in 2017.

   

  "Dit is fantastisch, mijn eerste finale dit jaar", zegt Goffin. "Ik heb met veel vertrouwen gespeeld. De voorbije maanden heb ik hard gewerkt om opnieuw mijn beste niveau te halen, dit is een mooie beloning."

   

  "Ik was heel geconcentreerd. Ik wist dat het me een break zou kunnen kosten als ik één of twee makkelijke punten zou weggeven. En met de opslag van Matteo zou het moeilijk worden om terug te keren. Zelf heb ik heel goed geserveerd en ik slaagde erin agressief te zijn vanaf de baseline."

  Tweets: