• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Flipkens neemt revanche voor verloren finale van vorig jaar in Rosmalen

  Libéma Open

  Kirsten Flipkens (98)
  set
  Aleksandra Krunic (220)
  6
  1
  3
  3
  2
  6
  6
  3
  1

  Kirsten Flipkens heeft haar eerste ronde in Rosmalen, meteen een heruitgave van de finale van vorig jaar,  overleefd na drie sets. Ze pakte revanche op de Servische Aleksandra Krunic voor de gemiste WTA-titel in 2018. Ook Alison Van Uytvanck wipte over de eerste horde.

  Kirsten Flipkens had nog een serieuze peer te stoven met Aleksandra Krunic. De Servische had onze landgenote niet alleen op Rosmalen een WTA-titel afgesnoept, maar haar ook uit de US Open gekegeld in de tweede ronde.

   

  In de eerste set benutte Flipkens haar breakkansen optimaal, maar in de tweede set vergat ze een snelle bonus te pakken. Krunic profiteerde om een beslissende set uit de brand te slepen. Daarin toonde Flipkens zich heer en meester en wipte ze de titelverdedigster.

   

  In de tweede ronde neemt Flipkens het op tegen de Oekraïense Lesia Tsoerenko (WTA-32). Zij versloeg in haar eerste duel in Nederland de Tsjechische Kristyna Pliskova (WTA-113) in twee sets (6-4 en 6-4).

  Ook Van Uytvanck overleeft eerste ronde

  Libéma Open

  Wang Yafan (120)
  set
  Alison Van Uytvanck (66, 9)
  6
  4
  1
  7
  7
  3
  2
  6

  Alison Van Uytvanck rekende in de eerste ronde af met de Chinese Wang Yafan, die dit jaar haar eerste WTA-titel veroverde in Acapulco. Onze landgenote stond een break achter bij 6-5 in de eerste set, maar werkte een setpunt weg en haalde het in de tiebreak. Ook in de spannende tweede set had Van Uytvanck het laatste woord.

   

  In de tweede ronde gaat ze de confrontatie aan met de Kazachse Jelena Ribakina, die de Amerikaanse veterane Varvara Lepchenko uit het toernooi kegelde. Met Elise Mertens en Ysaline Bonaventure komen vandaag nog twee Belgische vrouwen in actie op het Nederlandse gras.

  Het winnende punt van Flipkens: