• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Flipkens staat met Larsson in de halve finales op Roland Garros

  Roland Garros

  Kirsten Flipkens Johanna Larsson 
  set
  Nicole Melichar Kveta Peschke 
  3
  1
  6
  7
  7
  2
  6
  4
  6
  3
  1

  Kirsten Flipkens heeft zich samen met Johanna Larsson geplaatst voor de halve finales op Roland Garros. Flipkens en haar Zweedse dubbelpartner rekenden in 3 sets af met een Amerikaans-Tsjechisch duo.

  De Amerikaanse Nicole Melichar en de Tsjechische Kveta Peschke waren het 7e reekshoofd in Parijs, maar moesten tegen Flipkens en Larsson na 1 uur en 55 minuten het onderspit delven.

   

  Om een plaats in de finale te bereiken, nemen Flipkens en Larsson het donderdag op tegen Duan Ying-Ying en Zheng Saisai. Dat Chinese duo schakelde de Canadese Gabriela Dabrowski en de Chinese Xu Yi-Fan, die het vierde reekshoofd vormden, met 6-2, 5-7 en 7-5 uit.

   

  Het is de eerste keer dat Flipkens de halve finales van een grandslam bereikt in het dubbelspel. In het enkelspel speelde de 33-jarige Belgische in 2013 een halve finale op Wimbledon.

   

  Woensdag probeert ook Elise Mertens zich voor de halve finales van het dubbel te plaatsen. Met de Wit-Russische Aryna Sabalenka geeft ze de Oekraïense Ljoedmila Kitsjenok en de Letse Jelena Ostapenko partij. Pas in de finale kunnen Flipkens en Mertens elkaar ontmoeten.