• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Federer haalt laatste 4 in Parijs na titanenduel tegen Wawrinka

  Roland Garros

  Stan Wawrinka (25, 24)
  set
  Roger Federer (8, 3)
  6
  4
  1
  7
  7
  6
  2
  4
  6
  5
  3
  7
  7
  4
  4
  6

  Roger Federer zal zich zijn keuze om voor het eerst sinds 2015 opnieuw mee te doen aan Roland Garros niet beklagen. Hij versloeg zijn landgenoot en goeie vriend Stanislas Wawrinka in de kwartfinales en treft nu Rafael Nadal.

  Federer ontbrak in 2016, 2017 en 2018 in Parijs en speelde vorige week zijn eerste match op het gravel van Roland Garros sinds zijn nederlaag in de kwartfinales van 2015. Toen schakelde Stan Wawrinka hem uit in drie sets op weg naar de eindzege.

   

  Vandaag kon Federer revanche nemen voor die nederlaag, maar Wawrinka gaf het hem niet cadeau. Wawrinka is na blessureleed weer op de terugweg en had in de achtste finales Stefanos Tsitsipas verslagen met 8-6 in de vijfde set.

   

  Pas na meer dan 3,5 uur en een regenpauze kon Federer de doorbraak forceren in de vierde set. Ondanks zijn twee enige dubbele fouten serveerde de grootmeester het dan uit bij 5-4 in de vierde set. In de halve finales treft Federer Rafael Nadal. In de 5 onderlinge duels op Roland Garros kon Federer de Spanjaard nog nooit kloppen.

  Heerlijke return van Wawrinka