• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Djokovic laat geen steken vallen en staat voor de 9e keer in halve finales

  Roland Garros

  Novak Djokovic (1, 1)
  set
  Alexander Zverev (6, 5)
  7
  1
  5
  6
  2
  2
  6
  3
  2

  Nokak Djokovic (ATP-1) leek in de 1e set even het onderspit te moeten delven tegen Alexander Zverev (ATP-5), maar uiteindelijk bleek hij toch een stuk sterker. In de halve finales staat hij tegenover de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-4).

  Een plek in de halve finales van Roland Garros is een feit voor Djokovic. De nummer 1 van de wereld vertoonde even een barstje in de 1e set, maar herstelde nadien ruimschoots het evenwicht. Bij een 4-4-stand moest de Serviër zijn opslagspel inleveren, maar Zverev kon de break niet bevestigen. De jonge Duitser kon nog 2 setpunten wegwerken, maar bij de 3e was het raak.

   

  Na een lastige 1e set ging het heel wat vlotter voor Djokovic. De vele uren die Zverev al doorbracht op de baan leken nu zijn tol te eisen. In de openingsmatch tegen Millman stond hij al meer dan 4 uren op het gravel en ook in de volgende rondes stond de Duitser een pak langer op de baan dan zijn tegenstander van vandaag. 

   

  Met Djokovic, Thiem, Nadal en Federer staat de top 4 van de wereld in de halve finales. Voor de 32-jarige Djokovic was het al 3 jaar geleden dat hij dit stadium op Roland Garros nog eens kon bereiken. Zo blijft het voor de Serviër dus mogelijk om zijn 4e grandslamzege op rij te boeken.