• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De vloek van de stunt: reuzendoders van Williams en Osaka out in Parijs

  Roland Garros

  Sofia Kenin (5)
  set
  Ashleigh Barty (1, 8)
  3
  1
  6
  6
  2
  3
  0
  3
  6

  Sofia Kenin en Katerina Siniakova haalden nog alle krantenkoppen door in de derde ronde respectievelijk Serena Williams en nummer 1 van de wereld Naomi Osaka uit te schakelen, maar lang hebben ze niet kunnen genieten van hun stunt. In de vierde ronde moeten ze hun koffers pakken.

  De Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 35) had voor dé stunt van de derde ronde in Parijs gezorgd door haar landgenote Serena Williams uit het toernooi te kegelen met energiek tennis. 

   

  Maar Roland Garros nog een tweede keer op zijn kop zetten, lukte niet. Ashleigh Barty (WTA 8), die dit jaar nog maar 6 keer verloor en Australië voor het eerst sinds 1993 naar de finale van de Fed Cup loodste, liet zich niet verrassen door Kenin.

   

  Kenin sloeg wel meer winners (28-25) dan Barty, maar werd genekt door een te hoge foutenlast. Barty is zo de enige speelster die dit jaar zowel op de Australian Open als op Roland Garros de kwartfinales haalt.

  Kwartfinale tegen Madison Keys

  Roland Garros

  Katerina Siniaková (68)
  set
  Madison Keys (23, 14)
  2
  1
  6
  4
  2
  6

  In de kwartfinales neemt Barty het op tegen Madison Keys (WTA 14). De Amerikaanse was in de vierde ronde te sterk voor Katerina Siniakova (WTA 42), die nochtans Naomi Osaka een kans op een derde grandslamtitel op rij had ontzegd.

   

  Keys, die voor de vierde keer in zes grandslamtoernooien bij de laatste acht staat, begint met de beste papieren aan de kwartfinales tegen Barty. Ze klopte de Australische in 2017 nog in de eerste ronde in Parijs.