Bijltjesdag in Parijs: ook Serena Williams uitgeschakeld in 3e ronde

  Roland Garros

  Serena Williams (8, 10)
  set
  Sofia Kenin (5)
  2
  1
  6
  5
  2
  7

  Na nummer 1 van de wereld Naomi Osaka is ook 23-voudig grandslamwinnares Serena Williams gesneuveld in de derde ronde van Roland Garros. De Amerikaanse moest de duimen leggen tegen haar landgenote Sofia Kenin.

  Serena Williams won alle grandslamtoernooien minstens zes keer, behalve Roland Garros. In Parijs moet de Amerikaanse het stellen met "slechts" drie eindzeges. Gravel is dan ook niet de favoriete ondergrond van "hard-hitter" Williams.

   

  Vorig jaar moest Williams nog geblesseerd de strijd staken in de vierde ronde in Parijs. Zo speelde ze pas twee weken geleden weer een wedstrijd op gravel in Rome. In de eerste ronde tegen Vitalia Diatsjenko had ze dan ook nog niet het vlotte ritme beet.

   

  En ook in de derde ronde was Williams nog niet goed genoeg. Tegen haar landgenote Sofia Kenin sloeg ze minstens evenveel unforced errors als winners. De 20-jarige Kenin profiteerde optimaal en domineerde anderhalve set.

   

  Maar met een stuntzege in zicht begon de arm van Kenin plots te trillen. Williams kwam met mokerslagen terug tot 5-5, maar liet het op het beslissende moment afweten. Kenin benutte haar tweede matchpunt en barstte in tranen uit. Ze durfde Williams aan het net zelfs bijna niet aan te kijken.

   

  Met ook de uitschakeling van nummer 1 van de wereld Naomi Osaka is het vrouwentoernooi onthoofd. Simona Halep en Sloane Stephens zijn nog wat meer favoriet in Parijs.