• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Barty speelt ook 1e finale na zware strijd tegen piepjonge Anisimova

  Roland Garros

  Ashleigh Barty (1, 8)
  set
  Amanda Anisimova (38)
  6
  4
  1
  7
  7
  6
  2
  3
  6
  3
  3

  Ashleigh Barty (WTA-8) heeft de finale van Roland Garros bereikt. De 17-jarige Amanda Anisimova (WTA-51) kon haar goede vorm niet doorzetten tegen de ijzersterke Australische en moest het onderspit delven in een spannende driesetter met tal van wendingen: 6-7, 6-3, 6-3.

  Met indrukwekkend tennis verdiende Anisimova een plek bij de laatste 4. Ze verloor daarbij onderweg maar 29 spelletjes, maar in de eerste 5 vandaag op een winderige Court Suzanne-Lenglen was ze toeschouwer: 5-0.

   

  De ommekeer was dramatisch: de Amerikaanse van Russische origine vond haar precisie plots terug, werkte 2 setpunten weg en dwong onverhoopt een tiebreak af met 3 breaks op een rij. Daarin draaide ze een 4-2-achterstand weer om: 7/4.

   

  Anisimova schoot snel uit de startblokken bij het begin van de tweede set, domineerde op alle vlakken en liep uit tot een 3-0-voorsprong, maar daarna was het eigenlijk over. Haar goeie spel bleef plots weer achterwege en Barty knokte zicht opnieuw in de wedstrijd om uiteindelijk 6 spellen op een rij te pakken en de Amerikaanse mentaal te kraken. Zo brak ze in het laatste spel op love.

   

  Barty trok de trend door in de slotset. Anisimova wist niet goed wat ze moest doen tegen de harde slagen die de Australische op haar afvuurde. Bij 5-2, 0-40 op de opslag van Anisimova liet ze nog 3 matchballen liggen, maar ze panikeerde niet en maakte het dan maar af op haar zesde matchbal. De meer ervaren speelster trok zo vandaag aan het langste eind.