Ga naar de inhoud
Andy Murray
Andy Murray kan nog eens de vuist ballen.

Andy Murray boekt meteen toernooizege bij zijn rentree

 zo 23 juni 2019 20:54
ATP-Queen's: finale dubbelspel
Feliciano López (267)
Andy Murray
Rajeev Ram (57)
Joe Salisbury
einde
78
set 1
66
5
set 2
7
1
set 3
0

De voormalige nummer 1 van de wereld Andy Murray heeft voor het eerst sinds zijn heupoperatie een toernooi gespeeld én gewonnen. Samen met de Spanjaard Lopez was hij de sterkste op het gras van Queen's in Londen.

Een half jaar na zijn uitschakeling in de eerste ronde van de Australian Open heeft Andy Murray nog eens een toernooi gespeeld. De 32-jarige Schot nam op Queen's deel aan het dubbelspel.

 

Met succes, want Murray won vandaag de finale met de Spanjaard Feliciano Lopez. Na een wedstrijd van bijna twee uur lagen de Amerikaan Rajeev Ram en de Engelsman Joe Salisbury tegen het canvas.

 

Murray maakt zijn comeback na een tweede heupoperatie. De komende weken dubbelt hij ook in Eastbourne en Wimbledon. Als dat goed verloopt, speelt hij binnenkort weer een enkelwedstrijd.

Feliciano Lopez en Andy Murray.

VIDEO: Het publiek smult

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lopez wint enkel- en dubbelspel

Feliciano Lopez heeft een lange dag achter de rug. Voor het dubbelspel had hij ook de finale van het enkeltoernooi gewonnen. Daarin klopte de 37-jarige Spanjaard de Fransman Gilles Simon (ATP-38). De wedstrijd duurde bijna 3 uur.

 

Lopez was uit de top 100 getuimeld. Dankzij zijn toernooizege op het Londense gras staat hij vanaf maandag weer op de rand van de top 50 in het mannentennis, een opsteker met het oog op Wimbledon.

ATP-Queen's: finale enkelspel
Feliciano López (267, Wild card)
Gilles Simon (211)
einde
6
set 1
2
64
set 2
77
77
set 3
62