Roland Garros-favoriete Bertens geeft op in de tweede ronde

  Roland Garros

  Viktória Kužmová (154)
  set
  Kiki Bertens (20, 4)
  3
  1
  1

  Kiki Bertens, een van de favorietes om Roland Garros te winnen, heeft opgegeven in de tweede ronde. Na vier spelletjes tegen Viktoria Kuzmova staakte de Nederlandse ziek de strijd.

  Van bij de start in haar partij tegen de Slovaakse Viktoria Kuzmova was het duidelijk dat Kiki Bertens niet goed in haar vel zat. De nummer 4 van de wereld had alle moeite om haar service te behouden en stapelde de onnodige fouten op.

   

  Tijdens het 5e spelletje ging de Nederlandse op haar stoel zitten en kwam de dokter de baan op. Na een lang gesprek, waarin Bertens de dokter vertelde dat ze trilde op haar benen en zich niet lekker voelde, besliste ze om de handdoek in de ring te gooien.

   

  Een domper voor Bertens, die bij de favorietes voor de eindzege gerekend werd in Parijs. Het is van 1984 geleden dat een speelster uit de top 4 van de wereld opgeeft in de 1e of de 2e ronde op Rolland Garros. De Nederlandse verliet het veld met tranen in de ogen.

   

  "Gisteren voelde ik me prima, maar vandaag werd ik wakker met buikloop", verduidelijkte Bertens op een korte persconferentie. "Ik had beter niet de baan op kunnen gaan. Ik heb een kwartier opgewarmd en ik heb weet ik veel hoeveel pillen genomen. Omdat ik pas laat speelde, hoopte ik dat ik me later op de dag beter zou voelen. Maar als ik begon te rennen, ging het mis. Ik heb erg veel last van mijn buik, dus daarom wil ik het graag kort houden."