Ga naar de inhoud
Goffin had maar 3 sets nodig om voorbij Kecmanovic te geraken.
Goffin had maar 3 sets nodig om voorbij Kecmanovic te geraken.

Roland Garros

Goffin veegt de vloer aan met Serviër en mag kans gaan tegen Nadal

 wo 29 mei 2019 16:41
Roland Garros
David Goffin (111, 27)
Miomir Kecmanovic (54)
einde
6
set 1
2
6
set 2
4
6
set 3
3

David Goffin heeft ook in zijn 2e match op Roland Garros geen set laten liggen. Miomir Kecmanovic kon hem slechts sporadisch in de problemen brengen. In de volgende ronde wacht Rafael Nadal.

Court 14 brengt de Belgen duidelijk geluk: na Elise Mertens wist ook David Goffin zich vlot te plaatsen voor de volgende ronde. Na iets minder dan 2 uur tennis versloeg Goffin de jonge Serviër Kecmanovic. Onze landgenoot hield de hele match lang een hoog niveau aan en daar kon zijn tegenstander niet veel tegen inbrengen.

 

Kecmanovic probeerde de ballen zo ver en zo hard mogelijk in het veld te slaan om Goffin op die manier in de fout te dwingen. Maar de Serviër had het moeilijk om zijn eigen opslagspel te bewaren en kon in de hele wedstrijd geen 2 spelletjes na elkaar winnen.

 

Bij Goffin zat er in tegenstelling tot bij Kecmanovic wel wat variatie in het spel. Zo trakteerde hij het publiek op enkele knappe dropshots en even mooie ballen langs de lijn. 

 

In de 1e set was de kloof al snel gemaakt, waardoor Goffin rustig naar 6-2 setwinst kon cruisen. Aan het begin van de 2 volgende sets kon Kecmanovic langer zijn voet naast de Luikenaar zetten, maar uiteindelijk moest hij Goffin toch door zijn opslag laten gaan. In de volgende ronde neemt Goffin het op tegen niemand minder dan gravelkoning Rafael Nadal.

Fase per fase

14:39

6-2, 6-4 en 6-3: Goffin naar de 3e ronde

Na Elise Mertens plaatst ook David Goffin zich voor de volgende ronde.
14:36

Goffin op 1 game van overwinning

Goffin schakelt nog een versnelling hoger en daar vindt Kecmanovic geen antwoord op. Bij de eerste breakkansen deze set is het meteen raak voor de Luikenaar.
14:34
Mag Goffin straks aantreden tegen Rafael Nadal?
14:27

Geen van beide spelers geeft iets toe: 3-3

Het Belgische publiek gaat er nog eens achter staan, maar voorlopig houdt Kecmanovic gelijke tred met Goffin.
14:20

2-2

Tot nu toe hebben geen van beide spelers al breakkansen kunnen afdwingen in deze 3e set.
14:10

Begin 3e set: 1-1

Deze keer laat Kecmanovic Goffin niet meteen door zijn opslag gaan. Alles in evenwicht aan het begin van de 3e, en mogelijk laatste, set.
14:06
Miomir Kecmanovic kon David Goffin nog niet bedreigen in deze wedstrijd.
14:03

Goffin ook in 2e set de beste: 6-4

Kecmanovic kon er nog 5-4 van maken, maar op de eigen opslag maakt Goffin geen fouten. Zo neemt hij een serieuze optie op een duel met Rafael Nadal.
13:58

Dubbele voorsprong blijft: 5-3

Onze landgenoot mepte op 40-0 eerst nog een makkelijke bal achter de baseline, maar een 2e breakkans kon hij wel verzilveren.
13:50

Goffin loopt uit tot 4-2

Niet enkel Goffin, ook Kecmanovic heeft moeite om zijn service te bewaren. Zo slaagt Goffin erin om verder uit te lopen op de Serviër.
13:43

Alles weer gelijk: 2-2

Zo goed de opslag van Goffin was in de 1e set, zo wankel is hij nu. Zo laat Goffin zijn break voorsprong nogmaals door de handen glippen.
13:38

Goffin knokt zich naar 2-1

Met een knappe bal langs de lijn weet onze landgenoot een breakkans af te dwingen, maar Kecmanovic werkt die mogelijkheid al even knap weg. Even later kan Goffin zijn kans wel grijpen.
13:28

1-1

Een verdere herhaling van de 1e set komt er niet, want Goffin moet voor de 1e keer deze wedstrijd zijn opslag afstaan.
13:24

2e set: opnieuw break Goffin

De 2e set begint zoals de 1e: met Goffin die door de opslag van Kecmanovic gaat.
13:20

Goffin trekt 1e set binnen

Goffin houdt de 19-jarige Kecmanovic momenteel eenvoudig af en laat een logische 6-2 optekenen.
13:17

5-2 voor Goffin

Tot nu toe heeft Goffin maar 2 punten moeten afstaan op de eigen opslag. Bij de service van Kecmanovic laat hij eerst nog een breakkans liggen, maar de 2e neemt hij wel in dank aan. Zo mag Goffin na nog geen halfuur spelen al serveren voor setwinst.
13:09

Goffin grijpt breakkansen niet: 3-2

Goffin had bij 40-15 2 maal de mogelijkheid om op 4-1 te komen, maar de harde slagen van de Serviër dwongen Goffin op het juiste moment naar achter.
13:01

Geen dubbele break voor Goffin: 2-1

Goffin trekt zijn goede start door en wint zijn eigen opslagspel. Kecmanovic laat onze landgenoot wel geen 2e keer breken en maakt er zelfs een love game van.