• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin veegt de vloer aan met Serviër en mag kans gaan tegen Nadal

  Roland Garros

  David Goffin (15, 27)
  set
  Miomir Kecmanovic (44)
  6
  1
  2
  6
  2
  4
  6
  3
  3

  David Goffin heeft ook in zijn 2e match op Roland Garros geen set laten liggen. Miomir Kecmanovic kon hem slechts sporadisch in de problemen brengen. In de volgende ronde wacht Rafael Nadal.

  Court 14 brengt de Belgen duidelijk geluk: na Elise Mertens wist ook David Goffin zich vlot te plaatsen voor de volgende ronde. Na iets minder dan 2 uur tennis versloeg Goffin de jonge Serviër Kecmanovic. Onze landgenoot hield de hele match lang een hoog niveau aan en daar kon zijn tegenstander niet veel tegen inbrengen.

   

  Kecmanovic probeerde de ballen zo ver en zo hard mogelijk in het veld te slaan om Goffin op die manier in de fout te dwingen. Maar de Serviër had het moeilijk om zijn eigen opslagspel te bewaren en kon in de hele wedstrijd geen 2 spelletjes na elkaar winnen.

   

  Bij Goffin zat er in tegenstelling tot bij Kecmanovic wel wat variatie in het spel. Zo trakteerde hij het publiek op enkele knappe dropshots en even mooie ballen langs de lijn. 

   

  In de 1e set was de kloof al snel gemaakt, waardoor Goffin rustig naar 6-2 setwinst kon cruisen. Aan het begin van de 2 volgende sets kon Kecmanovic langer zijn voet naast de Luikenaar zetten, maar uiteindelijk moest hij Goffin toch door zijn opslag laten gaan. In de volgende ronde neemt Goffin het op tegen niemand minder dan gravelkoning Rafael Nadal.

  Fase per fase

  1. 14 uur 39. 6-2, 6-4 en 6-3: Goffin naar de 3e ronde. Na Elise Mertens plaatst ook David Goffin zich voor de volgende ronde. .
  2. 14 uur 36. Goffin op 1 game van overwinning. Goffin schakelt nog een versnelling hoger en daar vindt Kecmanovic geen antwoord op. Bij de eerste breakkansen deze set is het meteen raak voor de Luikenaar. .
  3. 14 uur 34.
  4. 14 uur 27. Geen van beide spelers geeft iets toe: 3-3. Het Belgische publiek gaat er nog eens achter staan, maar voorlopig houdt Kecmanovic gelijke tred met Goffin.
  5. 14 uur 20. 2-2. Tot nu toe hebben geen van beide spelers al breakkansen kunnen afdwingen in deze 3e set.
  6. 14 uur 10. Begin 3e set: 1-1. Deze keer laat Kecmanovic Goffin niet meteen door zijn opslag gaan. Alles in evenwicht aan het begin van de 3e, en mogelijk laatste, set.
  7. 14 uur 06.
  8. 14 uur 03. Goffin ook in 2e set de beste: 6-4. Kecmanovic kon er nog 5-4 van maken, maar op de eigen opslag maakt Goffin geen fouten. Zo neemt hij een serieuze optie op een duel met Rafael Nadal.
  9. 13 uur 58. Dubbele voorsprong blijft: 5-3. Onze landgenoot mepte op 40-0 eerst nog een makkelijke bal achter de baseline, maar een 2e breakkans kon hij wel verzilveren.
  10. 13 uur 50. Goffin loopt uit tot 4-2. Niet enkel Goffin, ook Kecmanovic heeft moeite om zijn service te bewaren. Zo slaagt Goffin erin om verder uit te lopen op de Serviër.