• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mertens werkt 8 (!) matchpunten weg, maar buigt toch hoofd voor Venus

  Internazionali BNL d'Italia

  Venus Williams (92, WC)
  set
  Elise Mertens (17)
  7
  1
  5
  3
  2
  6
  7
  7
  3
  6
  4

  Elise Mertens (WTA-20) heeft de 1e ronde in Rome niet overleefd. Tegen Venus Williams (WTA-50) haalde onze landgenote een 5-1-achterstand op in de beslissende set. Pas in de tiebreak ging Mertens op haar knieën voor de Amerikaanse.

  In de voorbije 2 ontmoetingen tussen Elise Mertens en Venus Williams trok de Amerikaanse telkens aan het langste eind. Op Roland Garros (2017) en Wimbledon (2017) kon onze landgenote toen telkens geen set afsnoepen van Williams.

   

  In Rome was dat vandaag anders. Mertens leek in de 1e set bij 4-2 een vogel voor de kat, maar toonde haar veerkracht en kwam 4-5 voor. Williams trok het laken uiteindelijk toch naar zich toe: 7-5.

   

  Na een wisselvallige 1e set knokte Mertens zich weer helemaal in de partij. Bij het 3e setpunt kreeg ze Williams op haar knieën in het 2e bedrijf: 3-6.

  Spectaculaire comeback in set 3

  In de beslissende 3e set stoomde Williams naar 5-1. Boeken toe, zou je dan denken. Maar dat is zonder de vechtlust van Elise Mertens gerekend. 

   

  Bij 5-2 werkte onze landgenote liefst 6 matchpunten weg. 2 spelletjes later veegde Mertens nog eens 2 matchpunten uit, waardoor ze op 5-5 kwam. Een sterke Mertens kwam helemaal onder stoom.

   

  Een tiebreak moest beslissen over winst en verlies. Williams liep uit tot 6-4. En matchbal nummer 9 was de doodsteek voor Mertens, die daardoor een confrontatie misloopt met Serena Williams.