• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Del Potro stuurt Goffin met twijfels richting Roland Garros

  Internazionali BNL d'Italia

  David Goffin (15)
  set
  Juan Martín del Potro (172, 7)
  4
  1
  6
  2
  2
  6

  David Goffin (ATP-23) heeft zijn laatste wedstrijd voor Roland Garros niet kunnen winnen. In Rome was de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP-9) duidelijk te sterk in de tweede ronde: 4-6 en 2-6.

  Goffin legt in de Italiaanse hoofdstad de laatste hand aan zijn vorm voor Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het tennisseizoen. Onze landgenoot kwam in de tweede ronde de Argentijn Juan Martin del Potro tegen, nadat hij in zijn openingswedstrijd Stan Wawrinka had gewipt in drie sets.

   

  Del Potro, ook niet op zijn best door veel blessures, kwam in de eerste set snel 1-3 voor. Goffin gaf zich niet zomaar gewonnen en vocht terug tot 3-3. De twee spelers hielden elkaar daarna goed in evenwicht, maar in het tiende spelletje kraakte de Belg toch: 4-6.

   

  De tweede set kon voor Goffin niet slechter beginnen. Hij verloor meteen zijn  eerste opslagspelletje aan Del Potro en was op achtervolgen aangewezen. Bij 1-4 leverde Goffin een tweede keer zijn servicegame in. Weg was de zege: 2-6.

   

  Normaal gezien komt Goffin niet meer in actie voor de start van Roland Garros. Er zijn nog twee graveltoernooien in Lyon en Genève, maar die doen het (voorlopig) zonder onze landgenoot op de affiche.