Goffin is kwartfinalist in Estoril: "Ik groei naar mijn beste niveau"

  Millennium Estoril Open

  David Goffin (45, 4, WC)
  set
  João Sousa (140)
  6
  1
  3
  6
  2
  2

  David Goffin heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi van Estoril. In de tweede ronde in Portugal versloeg Goffin thuisspeler en titelverdediger João Sousa in twee sets.

  Voor David Goffin was het pas zijn eerste wedstrijd in Estoril. Als 4e reekshoofd was de Belg er automatisch geplaatst voor de 1/8e finales. Daarin kreeg Goffin met João Sousa, de nummer 51 van de wereld, de winnaar van vorig jaar tegenover zich.

   

  Dat bleek geen probleem voor onze landgenoot, die vrij eenvoudig won met 6-3 en 6-2. Goffin maakte het af met zijn eerste matchbal, op de service van de Portugees, die nu 5 van zijn 6 ontmoetingen met Goffin verloren heeft.

   

  Voor de Belg is het zijn tweede zege op gravel dit seizoen. Op het toernooi van Monte Carlo wist hij 1 wedstrijd te winnen, waarna hij in Barcelona zijn 1e partij meteen verloor.

  "Ik maakte het verschil op de belangrijke punten"

  "De score - 6-3, 6-2 - is wat overdreven, maar ik heb een heel goede match achter de rug. Er waren heel wat lange rally's en dat maakte het fysiek zwaar, zelfs al waren het maar twee sets. Sousa was heel gemotiveerd om voor eigen publiek zijn titel te verdedigen, maar ik ving hem goed op, speelde agressief en maakte weinig fouten. Op de belangrijke punten maakte ik het verschil. Ik ben erg tevreden", reageerde David Goffin.

   

  "Na een slecht toernooi in Barcelona ben ik naar hier gekomen om meer matchritme op te doen. Ik had ook naar München kunnen gaan, maar daar is het altijd zo koud. We hebben er zelfs eens sneeuw gehad. De keuze was dus snel gemaakt. Ik had nog enkele matchen nodig als voorbereiding op de twee Masters die komen (Madrid en Rome). Ik voel dat ik naar mijn beste niveau groei. Deze zege geeft vertrouwen."