• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Goffin knokt zich naar laatste 4 in Estoril, nu wacht Tsitsipas

  Millennium Estoril Open

  David Goffin (13, 4, WC)
  set
  Malek Jaziri (279)
  4
  1
  6
  7
  7
  2
  6
  4
  6
  3
  2

  David Goffin heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de halve finales van het graveltoernooi in Estoril, in Portugal. In een waar breakfestival stoomde hij na 3 sets en meer dan 2,5 uur door. 

  Goffin maakte het zichzelf moeilijker dan nodig. De Belg (ATP-25) stond een stuk hoger dan Jaziri (ATP-75), sloeg beter op en dwong ook 20 breakballen af. Maar daarvan kon hij er maar 6 verzilveren. Omdat hij zelf 5 keer zijn service inleverde, werd het zo alsnog een lastige klus.

   

  Op het einde van de eerste set liet Goffin na om een break te forceren, zodat Jaziri op de opslag van de Belg zijn eerste setpunt kon benutten: 4-6. Goffin reageerde en kwam 5-2 voor in de 2e set. Toch kon hij het - ondanks 2 setpunten - niet afmaken. In een spannende tiebreak was het 3e setpunt het goeie: 7-6 (7/4).

   

  In de slotset ging Goffin beter opslaan. Hij liet de kans op 4-0 liggen, maar na 2 uur en 37 minuten was zijn 2e matchbal toch de goeie. Voor ons 4e reekshoofd was dit de 3e zege van het gravelseizoen. In de halve finale wacht de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-10), het topreekshoofd in Portugal. 

  In de onderlinge duels staat de Griek met 3-2 voor, maar Goffin won wel het enige duel op gravel, vorig jaar in Monte Carlo.