Nummer 1 van de wereld Osaka overleeft thriller tegen Azarenka

  Roland Garros

  Naomi Osaka (2, 1)
  set
  Victoria Azarenka (16)
  4
  1
  6
  7
  2
  5
  6
  3
  3

  Na eindzeges op de US Open en de Australian Open maakt Naomi Osaka nog steeds kans op een 3 op een rij op Roland Garros. De Japanse nummer 1 van de wereld stond op de rand van de uitschakeling tegen ex-nummer 1 Victoria Azarenka, maar overleefde.

  Victoria Azarenka zat tussen 2012 en 2013 op de troon van het vrouwentennis. De Wit-Russische schreef twee keer de Australian Open op haar naam, haalde twee keer de finale van de US Open en stond op de eerste plek op de WTA-ranking. Maar na de geboorte van haar eerste kindje moet Azarenka zich weer naar de top knokken.

   

  Ondertussen heeft de jonge Japanse Naomi Osaka haar kroontje overgenomen. Met twee grandslamzeges op rij is ze ook als favoriet gestart op het Parijse gravel, maar een clash tegen Azarenka was geen cadeautje in de tweede ronde.

   

  Osaka had moeite met het precieze spel van Azarenka en stapelde de ongedwongen fouten op. Ook in de tweede set kreeg de Japanse moeilijk grip op de wedstrijd. Bij 4-2 had Azarenka zelfs de kans op een dubbele break, maar net dan gingen de alarmbellen af. Osaka stelde orde op zaken en dwong een derde set af.

   

  Bij 5-1 leek ze gewonnen spel te hebben, maar Azarenka klauwde nog terug. De Japanse kon nog net een tweede break vermijden en een ticket voor de derde ronde meegraaien. Daarin neemt ze het op tegen de Tsjechische Siniakova.