• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  1.090 dagen na laatste gravelwedstrijd wint Federer vlotjes bij rentree

  Mutua Madrid Open

  Roger Federer (7, 4)
  set
  Richard Gasquet (50)
  6
  1
  2
  6
  2
  3

  Roger Federer (ATP-3) heeft zich zonder problemen geplaatst voor de 1/8e finales van het ATP-toernooi van Madrid. Op zich niets bijzonders, maar de Zwitser speelde vanavond na drie jaar nog eens op gravel. Richard Gasquet (ATP-39) kon hem weinig in de weg leggen. 

  Roger Federer (37) speelde zijn laatste wedstrijd op gravel op 12 mei 2016. De Zwitser verloor toen in Rome in de 1/8e finales van de Oostenrijker Dominic Thiem. Sindsdien liet de 20-voudige grandslamwinnaar het gravelseizoen steevast links liggen in zijn voorbereiding op het grasseizoen en Wimbledon.

   

  Nu is Federer terug van weggeweest en de rentree was er eentje zonder al te veel kopzorgen. Richard Gasquet, die op zijn beurt nog maar net terug is na een afwezigheid van enkele maanden, beet met 6-2 en 6-3 na 54 minuten in het gravel.

   

  Madrid zal het enige voorbereidingstoernooi zijn van Federer op Roland Garros, waar hij voor het eerst sinds 2015 zal spelen. In de volgende ronde neemt hij het op tegen Marton Fucsovics (ATP-36), die David Goffin vandaag wipte, of de Fransman Gaël Monfils (ATP-18).

  Gespot in de tribunes: Ronaldo

  Een oude vos...