Nummer 1 Djokovic staat weer op in Madrid: "Mijn beste tennis"

  Mutua Madrid Open

  Novak Djokovic (1, 1)
  set
  Stefanos Tsitsipas (4, 8)
  6
  1
  3
  6
  2
  4

  Novak Djokovic lijkt klaar voor Roland Garros, dat over 2 weken van start gaat. De Servische nummer 1 van de wereld won in Madrid zijn 2e toernooi van het jaar na de Australian Open. De Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-9) was een maatje te klein in de gravelfinale: 6-3, 6-4.

  Het zal wel een gevoel van opluchting zijn voor Djokovic, die toch al enkele maanden achter nieuw succes zocht. Tegen Tsitsipas kwam hij nooit in gevaar. De jonge Griek, die gisteren nog Nadal versloeg in 3 sets, kon geen enkele breakbal versieren en oogde niet zo fris als tegen Nadal.

   

  Een break vroeg in de eerste set en eentje laat in de tweede maakten het verschil concreet. Djokovic had wel 4 matchballen nodig om het af te maken.

   

  Zo vierde hij zijn 250e week aan de top van de ATP-ranking in stijl en maakte hij een eindje aan een dipje van 3 maanden, waarin hij niet meer dan 2 matchen op een rij kon winnen. Hij ging er in de 3e ronde uit in Indian Wells, in de 1/8e finale in Miami en in de 1/4e finale in Monte-Carlo.

   

  Voor Djokovic was het de derde eindzege in Madrid na 2011 en 2016. Het was toernooisucces nummer 74 van de Serviër. Tsitsipas stond voor de 7e keer in de ATP-finale: hij won 3 titels (Stockholm 2018, Estoril en Marseille 2019).

  Djokovic: "Veel vertrouwen voor Roland Garros"

  Djokovic kreeg logischerwijze een boost voor Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi op gravel: "Ik heb deze week mijn beste tennis gespeeld. Ik verloor geen set. Dat gebeurt op een belangrijk moment in het seizoen: dit geeft veel vertrouwen voor Rome en natuurlijk Roland Garros. Daar wil ik absoluut mijn beste niveau halen."

   

  Djokovic is voor de 2e keer in zijn carrière in de running om de 4 grandslamtitels tegelijk te bezitten: de Serviër won nu al Wimbledon, de US Open en Melbourne achter elkaar.