• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bijna foutloze Goffin raast naar tweede ronde van Roland Garros

  Roland Garros

  David Goffin (14, 27)
  set
  Ricardas Berankis (72)
  6
  1
  0
  6
  2
  2
  6
  3
  2

  David Goffin heeft weinig woorden vuilgemaakt aan Ricardas Berankis in de eerste ronde van Roland Garros. Onze landgenoot gunde Berankis amper 4 spelletjes. In de volgende ronde treft hij Miomir Kecmanovic of Denis Kudla.

  David Goffin begon als een wervelwind aan de match en dat zal Berankis geweten hebben. De Litouwer wist van geen hout pijlen te maken en in een mum van tijd zat de eerste set in de zak van Goffin: 6-0.

   

  Na die eerste set verloor Goffin zijn grip op de wedstrijd niet. Hij liet het tempo niet zakken en Berankis vond daar geen antwoord op. De dominantie van Goffin was niet zo groot als in de eerste set, maar in de problemen kwam onze landgenoot niet.

   

  Goffin kon leunen op een meer dan degelijke opslag en gunde zijn tegenstander in elke set nog 2 games. Na 1 uur en 25 minuten mocht hij zijn ticket voor de tweede ronde boeken. In die tweede ronde wacht de winnaar van het duel tussen de Serviër Miomir Kecmanovic (ATP-83) en de Amerikaan Denis Kudla (ATP-79). 

  "Dit is de ideale start van het toernooi"

  "Ik ben tevreden, dit was van start tot finish een goeie wedstrijd", zegt David Goffin. "Ik speelde heel regelmatig en sloeg goed op. Ik was in alle onderdelen van het spel beter dan mijn tegenstander. Dit is de ideale start van het toernooi."

   

  "Ik stond er vanaf de eerste balwisseling en in elke set kon ik mijn tempo opleggen. Bij het begin van elke set kon ik ook even het gaspedaal dieper induwen en zo een beslissende kloof op het scorebord zetten."

   

  "Het was ook heel plezant om op de court Simonne-Mathieu te spelen. Er hing een toffe sfeer op de tribunes. Ik hou er een goed gevoel aan over. Nu ga ik genieten van de zege, en me dan toeleggen op het vervolg van het toernooi."