• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Uytvanck sneuvelt meteen op Roland Garros: "Doe ook maar m'n best"

  Roland Garros

  Sara Sorribes (70)
  set
  Alison Van Uytvanck (66)
  6
  1
  1
  5
  2
  7
  6
  3
  2

  Alison Van Uytvanck heeft de eerste ronde in Roland Garros niet overleefd. Ze moest in drie sets buigen voor de Spaanse Sara Sorribes Tormo.

  Alison Van Uytvanck was de hele wedstrijd op de sukkel met haar opslag en vond nooit echt het goede ritme. De Spaanse Sara Sorribes Tormo had geen genade in de eerste set en had ook een break voorsprong in de tweede set.

   

  Maar met de rug tegen de muur vond Van Uytvanck nog iets extra's in de tank en zo dwong ze een beslissende derde set af. Maar daarin ging Van Uytvanck door de knieën. Sorribes Tormo sloeg de beslissende kloof bij 3-2 en gunde onze landgenote geen game meer.

   

  Bij haar derde deelname kon Sorribes Tormo dus eindelijk een wedstrijd winnen op Roland Garros. Voor Van Uytvanck, kwartfinaliste in Parijs in 2015, zal de nederlaag een grote ontgoocheling zijn.

  Teleurgestelde Van Uytvanck: "Ik doe ook maar mijn best"

  Alison Van Uytvanck was erg ontgoocheld na de nederlaag. "Ik had kunnen winnen, al is Sorribes een moeilijke opponente op gravel. Ik heb te veel fouten gemaakt en ik was te gespannen op de baan, terwijl zij niks te verliezen had", analyseerde ze haar eigen partij.

   

  "Ik denk dat veel mensen die stress wel onderschatten. Ik krijg ook elke keer weer die vraag, maar ik ben ook maar een mens en ik doe ook maar mijn best. Het is jammer dat dat elke keer weer op mij afkomt."

   

  "Elke keer opnieuw moet je je weer bewijzen en wordt er veel van je verwacht. Als je ergens goed presteert, moet je het jaar nadien je punten verdedigen. Het is meer dan zomaar een wedstrijdje spelen. Dat beseffen veel mensen niet."

   

  "Misschien als ik wat meer vertrouwen had gehad en wat meer wedstrijden in de benen had, dat ik hier wel kon winnen. Ik moest opgeven voor het toernooi van Rome doordat ik last had aan mijn schouder en elleboog, maar ondanks dat was het gevoel op training goed. Jammer dat ik dat niet in een wedstrijd kon laten zien."