• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Elise Mertens is in een uurtje klaar met Kirsten Flipkens

  WTA-Rabat (Mar): 1e ronde

  Elise Mertens (14, 1, WC)
  set
  Kirsten Flipkens (95)
  6
  1
  3
  6
  2
  1

  Elise Mertens (WTA-18) heeft haar allereerste onderonsje met Kirsten Flipkens (WTA-59) gewonnen. De Belgische speelsters stonden tegenover mekaar op het graveltoernooi van Rabat. Ysaline Bonaventure won in Marokko dan weer van de Slovaakse speelster Rybarikova.

  Elise Mertens heeft in haar jonge carrière al heel wat WTA-matchen gespeeld, maar nog geen enkele tegen Kirsten Flipkens. Daar kwam vandaag verandering in. De twee sloten de eerste ronde van het graveltoernooi in Rabat af.

   

  En die wedstrijd draaide uit op een duidelijke overwinning voor Mertens. Flipkens knokte voor wat ze waard was en schudde zoals gewoonlijke enkele knappe punten uit haar racket, maar bij 3-3 in de eerste set moest ze haar jongere landgenote laten gaan. Met 8 games op een rij had Mertens gewonnen spel. Na 1 uur en 5 minuten stapte ze van het terrein met 6-3 en 6-1 op het scorebord.

   

  "Het is altijd moeilijk om tegen een landgenote te spelen. We zijn vrienden en normaal gezien spelen we zij aan zij in de Fed Cup", vertelde Mertens na haar zege.

   

  Mertens is de titelverdedigster in Marokko. In de 1/8e finales staat het eerste reekshoofd tegenover de Servische speelster Ivana Jorovic (WTA-99). 

  Beelden van de Belgische wedstrijd:

  Bonaventure wint na 2 uur

  Naast Elise Mertens hebben ook Alison Van Uytvanck (WTA-52) en Ysaline Bonaventure (WTA-122) zich voor de volgende ronde geplaatst in Rabat.

   

  Bonaventure, die de kwalificaties doorspartelde, won in een stevige driesetter van de Slovaakse speelster Magdalena Rybarikova (WTA-72). Na meer dan twee uur draaide de wedstrijd uit op een stevige tiebreak (9/7) in de 3e set.. 

   

  In de volgende ronde wacht Bonaventure een avontuur tegen de Sloveense speelster Tamara Zidansek (WTA-67).

  WTA-Rabat (Mar): 1e ronde

  Magdaléna Rybáriková 
  set
  Ysaline Bonaventure (127, Kwal.)
  6
  1
  2
  1
  2
  6
  6
  7
  3
  7
  9