• home
 • video
 • pas verschenen

  Flipkens draagt zege in Mexico op aan overleden oma: "Je keek toe"

  Abierto GNP Seguros

  Dalila Jakupovic (242)
  set
  Kirsten Flipkens (84, 6)
  3
  1
  6
  3
  2
  6

  Kirsten Flipkens heeft zich zonder problemen geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van Monterrey in Mexico. Het was een wedstrijd met een speciale emotie: Flipkens' oma overleed 5 jaar geleden.

  Flipkens, de De Belgische nummer 58 van de wereld, klopte de Sloveense Dalila Jakupovic (WTA-92) met 6-3, 6-3 in 1 uur en 20 minuten.

   

  "Deze overwinning vandaag is voor iemand speciaal daarboven. Ik weet dat je toekeek. Ik wilde dit graag voor jou winnen. Moeke. Al vijf jaar geleden", reageerde Flipkens emotioneel.

   

  Ze kon trouwens met vertrouwen aan de partij beginnen, want begin dit jaar had ze Jakupovic ook in Hobart geklopt in 2 sets. Toch startte ze als een diesel en moest ze in het eerste spelletje meteen 4 breakballen wegwerken.

   

  Dat was evenwel geen voorbode van een lastige match: Flipkens' service begon te draaien en ze liep 5-2 uit. Een derde setpunt was het goeie.

   

  In de tweede set ging onze 33-jarige landgenote op haar elan door: 5-1 met een dubbele break. Een kleine hapering bij een 5e breakbal bracht haar niet meer in gevaar. Ze pakte op de opslag van Jakupovic haar ticket voor de laatste acht.

   

  Daarin is eerste reekshoofd Angelique Kerber (WTA-5) of de Tsjechische Karolina Muchova (WTA-109) de opponente.