• home
 • video
 • pas verschenen

  België tuimelt uit Wereldgroep I van Fed Cup na verlies tegen Spanje

  Fed Cup: barrages voor Wereldgroep

  einde
  23

  De Belgische Fed Cup-ploeg is er niet in geslaagd om het behoud in Wereldgroep I van de Fed Cup te bewerkstelligen. Kirsten Flipkens en Ysaline Bonaventure verloren het beslissende dubbelspel in drie sets.

  Belgische Fed Cup-ploeg verliest nipt van Spanje in het dubbelspel

  Na een stuntzege voor Ysaline Bonaventure tegen Garbiñe Muguruza en een logische nederlaag van Yanina Wickmayer tegen Carla Suarez Navarro moest het dubbelspel de beslissing brengen in het spannende Fed Cup-duel tussen België en Spanje.

   

  Kapitein Johan Van Herck koos voor het duo Flipkens/Bonaventure in het dubbelspel. Dat duo ontgoochelde niet, maar moest toch het onderspit delven in drie sets. Zo blijft Spanje in Wereldgroep I en zakt België naar Wereldgroep II.

   

  "Dit komt zeker hard aan", zei Van Herck na de nederlaag. "Maar we moeten ook trots zijn. Jammer genoeg kan er in topsport maar één winnaar zijn, maar ik denk dat we als team ook gewonnen hebben afgelopen weekend. Ik ben trots op hoe mijn team gevochten heeft."

   

  "We hebben dit weekend laten zien welke kwaliteiten we hebben. We gaan blijven werken om het team tegen volgend jaar beter te maken. Ik ben zeker dat we beter dan top 8 van de wereld kunnen zijn. Laat ons nu aub vechten om de Fed Cup te houden zoals het nu is: met thuis- en uitwedstrijden."

  Van Herck: "Hebben als team ook gewonnen dit weekend"

  Muguruza: "Heel blij om toch 1 match te winnen"

  Fase per fase

  1. 20 uur 20. Van Herck: "Hebben als team ook gewonnen dit weekend".

   Van Herck: "Hebben als team ook gewonnen dit weekend"

  2. 20 uur 15. Muguruza: "Heel blij om toch 1 match te winnen".

   Muguruza: "Heel blij om toch 1 match te winnen"

  3. 19 uur 44. Navarro/Muguruza pakken de beslissende 3e set en kloppen België in de Fed Cup.

   Navarro/Muguruza pakken de beslissende 3e set en kloppen België in de Fed Cup

  4. 19 uur 38. Dit komt zeker hard aan, maar als team hebben we toch gewonnen dit weekend. Ik ben trots op hoe mijn team geknokt heeft. Johan Van Herck.
  5. 19 uur 25. Spanje wint! Carla Suarez Navarro en Garbiñe Muguruza hebben België op de knieën gekregen. Ze winnen het beslissende dubbelspel in drie sets: 7-6, 2-6, 6-2.
  6. 19 uur 24. Break voor Spanje. De eerste break in de derde set is geen goed nieuws voor België. Spanje heeft nog 1 game nodig om te promoveren naar Wereldgroep I: 5-2.
  7. 19 uur 11. De spanning is te snijden in Kortrijk. Zowel de Spaanse als de Belgische vrouwen kunnen breakpunten niet verzilveren: 1-1 in de derde set.
  8. 18 uur 58. Beslissende derde set. Bonaventure en Flipkens dwingen een derde set af na setwinst in set 2 met 6-2. Kunnen ze hun niveau in de derde set aanhouden? .
  9. 18 uur 58. België klimt op gelijke hoogte in het dubbelspel na 6-2-winst in de tweede set.

   België klimt op gelijke hoogte in het dubbelspel na 6-2-winst in de tweede set

  10. 18 uur 50. Bonaventure en Flipkens pakken een break in de tweede set: 3-1.

   Bonaventure en Flipkens pakken een break in de tweede set: 3-1