• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Elise Mertens benut haar kansen niet in Stuttgart en sneuvelt meteen

  Porsche Tennis Grand Prix

  Elise Mertens (14)
  set
  Daria Kasatkina (37)
  6
  8
  1
  7
  10
  5
  2
  7

  Elise Mertens (WTA-18) heeft de eerste ronde in het graveltoernooi van Stuttgart niet overleefd. Ze verloor na 2 felbevochten sets van de Russin Daria Kasatkina (WTA-22): 7-6 (10/8) en 7-5.

  Mertens had afgelopen weekend de Fed Cup tegen Spanje laten liggen om te focussen op het gravelseizoen. Op een hardcourtveld in Kortrijk ging België maar nipt onderuit tegen Spanje.

   

  Mertens overkwam evenwel hetzelfde: onze landgenote kon niet profiteren van de 9 dubbele fouten van Kasatkina, die revanche nam voor het enige onderlinge duel uit 2017. Mertens kon nog wel een servicebreak ongedaan maken in de eerste set en liep daarop 4-1 en 5-2 uit in de tiebreak.


  Afmaken lukte evenwel niet. Ze liet 2 setpunten liggen, Kasatkina benutte haar 2e setbal wel. Mertens liet het niet aan haar hart komen en stoomde met stevig servicewerk door naar een 4-1-voorsprong in de 2e set. Ze liet evenwel 4 breakballen op 5-1 liggen. Met een break kwam ze op 5-3, maar toen sputterde haar opslag: 2 servicebreaks later stond na een strijd van bijna 2 uur de 7-5 op het bord.

  Hoogtepunten uit de wedstrijd:

  Met Greet Minnen staat er nog een 2e Belgische op de hoofdtabel in Stuttgart: de nummer 192 treft vanmiddag de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA-33). Minnen komt uit de kwalificaties.